J20: Helgsummering
Publicerad: 2018-10-14
Under helgen spelade Växjös J20-lag hela tre matcher där det blev en vinst och två förluster.

Snacka om att Växjös J20-lag fick anstränga sig i helgen. De spelade nämligen match fredag, lördag och söndag, samtliga på hemmaplan.

Under fredagskvällen gästade Linköping och bortalaget vann med uddamålet 2-1 efter att man vänt ett 0-1-underläge. Lakers enda mål i matchen gjordes av Adam Bäckstrand i den första perioden.

Under lördagen var det dags för ny match mot Linköping och återigen blev det en jämn och målsnål historia. Faktum är att matchen slutade 0-0 och fick avgöras först efter förlängning. Mathias Kemppi blev segerskytt när han lyckades överlista bortalagets målvakt med en dryg minut kvar av övertiden.

Ett trött Växjö föll med 1-5 mot Södertälje under söndagen. Lakers låg under med 1-5 efter två spelade perioder och orkade aldrig resa sig och göra match av det hela under slutakten. Hemmalagets enda mål i matchen gjordes av Martin Fridén.

Efter helgens resultat ligger Växjö sexa i tabellen med 14 poäng på tio matcher. De är fyra poäng bakom femman Rögle, som dock har spelat två matcher fler än Lakers.

Fredagen den 19 oktober är det dags för ny match då Växjö gästar Örebro. Örebro ligger åtta i tabellen med elva inspelade poäng på nio matcher. Senast föll de mot Frölunda på bortaplan med 1-4.