J20: Vinst i Gävle
Publicerad: 2020-03-08
Under lördagen tog Växjö tre fina poäng då man bortabesegrade Brynäs med 5-2 efter bland annat två mål av Hugo Wirell. Redan under söndagen väntar ny match då serieledaren, Leksand, väntar på bortaplan.

Under lördagen svarade Växjö för en stark prestation då man lyckades besegrade Brynäs på bortaplan med 5-2 efter bland annat två mål av Hugo Wirell.

I den första perioden fick Växjö tidigt chansen i numerärt överläge, men lyckades inte hitta nätmaskerna. Under Lakers tredje försök i powerplay, på drygt tio minuter, kom äntligen ledningsmålet då Hugo Wirell spräckte nollan. Som om inte det vore nog utökade samme Wirell till 2-0 några minuter senare. Brynäs reducerade dock till 1-2 med endast 42 sekunder kvar av perioden.

Under mellanakten bjöds det på många målchanser åt båda håll, där målvakterna fick briljera. Perioden innehöll endast ett mål, och det gjordes av Lakers Linus Skager, vilket betydde att gästerna ledde med 3-1 inför den sista perioden.

Brynäs gjorde ett tappert försök att komma ikapp i den tredje perioden. Man fick in 2-3 i numerärt underläge efter drygt sju minuters spel och tryckte därefter på för en kvitteringspuck. Under matchens sista minuter plockade man ut målvakten, men det slutade olyckligt för Gävlelaget. Växjö gjorde nämligen såväl 4-2 och 5-2 i den tomma buren och spelade hem samtliga tre poäng i matchen.

I och med segern ligger Växjö alltjämt på en sjätteplats i tabellen med sina 24 inspelade poäng på 16 matcher. Man är tre poäng efter femman Linköping och fyra poäng före sjuan Djurgården.

Skott: 26-38 (7-13, 11-13, 8-12)

Redan under söndagen väntar nästa match då Leksand står för motståndet. Leksand leder serien och är således tuffast tänkbara motståndare i dagsläget. Under lördagen besegrade dalmasarna tabelltvåan Frölunda med 6-5 efter förlängning.