Seger efter OT i första träningsmatchen
Publicerad: 2017-08-10
Så var det äntligen dags för första nedsläppet av försäsongen 17/18! Efter lunch satte Växjö Lakers sig i bussen för att åka upp till Stångebro Ishall för möte med seriekonkurrenten Linköpings HC. Två lag som på förhand tippas tillhöra toppen skulle nu för första gången den här säsongen få mäta sina krafter och ledarna skulle få ett första kvitto på vad barmarksträningen och första veckan på is hade gett.

Linköping kommer ut klart hårdast i den första perioden. Man spelar ganska så fysiskt mot gästerna som mest försöker hitta linjer i spelet och freda sig i egen zon. Viktor Fasth är den som lyser klarast i gästerna genom ett par bra räddningar, och fredar sin bur från påhälsning. Arvid Lundberg åker ut för gästerna vid tiden 16.35 2 minuter för holding. Det skulle Linköping utnyttja redan efter 9 sekunder i sitt powerplay. Efter en lite stökig situation efter tekningen hittar Tony Mårtensson fram pucken till Emil Sylvegård helt ren framför Fasth, Fasth räddar första skottet, men pucken studsar ut till Patrick Mullen som skickar in 1-0. Linköpings Eddie Larsson drar på sig en 2+2 för high stick efter 17.14. Och efter 17.36 åkte Jimmy Andersson ut 2 minuter för slashing så gästerna fick ett bra läge i spel 5 mot 3 i avslutningen av perioden. Men i ärlighetens namn så fortsatte spelet knacka en del för Växjö och man ställde inte Jacob Johansson på några större prov trots det 2 minuter långa 5 mot 3. Utan vi går till den första vilan med 1-0, och det välförtjänt till Linköping.

Hemmalaget reder ut det sista av Eddie Larssons utvisning i inledningen av andra utan några större problem. Men nu är ändå gästerna med i spelet på ett helt annat vis än man var i första. Pontus Netterberg, Erik Josefsson och Andrew Calof har alla bra chanser att kvittera i matchen, men den sista skärpan fattas i avsluten. Gästernas Adam Brdoecki utvisas 2 minuter för holding efter 10.50. Linköping sätter upp ett betydligt bättre powerplay, men kommer inte riktigt till några farliga lägen under dom 2 minuterna. I efterspelet av boxplayet så skarva Tuomas Kiiskien ut pucken i mittzon till Nils Carnbäck. Carnbäck i sin tur släpper pucken ut till nyss inkommna Brodecki, Brodecki tar in den i offensiv zon, och slänger iväg ett dragskott mot högra krysset, och pucken letar sig hela vägen in bakom Johansson och matchen är kvitterad 13.02! Och Jimmy Andersson åker ut 2 minuter efter 13.16. Och vi skulle få se ett mål, men det för hemmalaget i boxplay. Linköpingsbacken står på egen förlängd mållinje, slänger upp pucken på Andrew Gordon som står på gästernas blålinje, tar ett par skär in i zon och snärtar dit 2-1 tiden 13.40. Växjö kommer då av sig i sitt spel som man hade byggt upp fram till detta målet. Hemmalaget tar över spelet igen, men utan att skapa några jättelägen. Och 2-1 står sig fram tills det ljuder för andra perioden. Växjö borde kanske ha utnyttjat något av sina fina lägen, men samtidigt är Linköping farliga när dom kliver fram.

Tredje perioden är också den jämnaste perioden. Bägge lagen byter chanser med varandra och det nu börjar märkas att det är trötta ben och huvuden ute på banan. Växjö har bra chanser genom Oliver Bohm, Daniel Rahimi och Axel Sundberg men pucken inte vill in. Linköping börjar backa hem mer och mer ju längre klockan slår. Arvid Lundberg får pucken uppe på offensiv blålinje, skickar ner den i rundeln till Erik Josefsson, Josefsson lägger in den framför kassen där vårat egan lilla mumintroll Tuomas Kiiskinen dyker upp och trycker dit 2-2 efter 16.08. Hemmalaget får en bra press sista 30 sekunderna av den tredje perioden, men gästerna håller undan och vi får en förlängning i säsongens första match.

I förlängningen är Växjö lite bättre, och avgör efter drygt 2 minuter! Peter Andersson bär upp pucken över banan, släpper ut den till Nils Carnbäck som tar in pucken i offensiv zon, Andersson fortsätter sitt driv mot kassen, Carbäck skickar in den mot Andersson som styr pucken mot Joacob Johansson, Johansson styr ut returen mot andra sidan, och där kommer….. Toumas Kiiskinen flygande och trycker upp 2-3 i nättaket och säsongens första match är slut, och där Växjö går segrande ur den.