Efterlängtad seger mot Modo
Publicerad: 2013-01-25

På fredagskvällen fick Växjö Lakers äntligen ta en efterlängtad seger! Stor hjälte blev elitseriedebuterande David Åslin som satte matchavgörande 3-1. Innan dess hade även Liam Reddox och Dennis Rasmussen målat.

Lakers höll på att få en riktig mardrömsstart när Modo genom en dubbelchans var nära att ta ledningen redan efter drygt 35 sekunder in i matchen, men Modig höll tätt.
Nyförvärvet David Åslin presenterade sig sedan direkt för hemmapubliken när han delade ut några ordentliga proppar, och såg urdentligt tänd ut.
Efter detta fick Lakers med sig några utvisningar vilket ledde till att laget etablerade tryck mot Modo och Starckbaum i kassen, dock utan några ordentligt farliga avslut som ställde honom på prov.
12.33 in i perioden tar gästerna ledningen genom Per-Åge Skröder, vilket kom väldigt snöpligt då Modo inte skapat särskilt mycket så här långt. Marcel Müller spelade snyggt fram norrmannen som avslutade med ett distinkt avslut rätt upp i krysset bakom Modig.
Trots detta lät sig Lakers inte nedslås. Laget känns ordentligt på hugget denna afton och fortsatte skapa chanser mot Modokassen.
När det endast återstod 42 sekunder av perioden fick Lakers en ny chans i powerplay. Laget förvaltade detta och kvitterade matchen genom Liam Reddox med 16 sekunder kvar av perioden. Han blev fint framspelad av Dennis Rasmussen som rundade kassen och spelade in till Reddox i slottet, som tryckte till direkt och därmed överlistade Starckbaum.

VLH fick sedan en drömstart på mittperioden. Efter ordentligt slarv från Modoförsvaret fick Dennis Rasmussen öppet mål vilket han förvaltade väl, och Lakers hade därmed vänt matchen och tagit ledningen med 2-1.
Laget fortsätter härefter att skapa en mängd chanser och innan fem minuter är spelade av perioden tvingas Ulf Samuelsson att ta timeout för att försöka samla sina styrkor. Trots detta fortsatte Lakers att ösa på och var vid flertalet tillfällen ytterst nära att dryga ut sin ledning. Bland annat var David Åslin ytterst nära efter en fin framspelning från Jan Hlavac.

VLH fortsatte med det fina spelet från mittperioden under inledningen av slutperioden. Bland annat var Jan Urbas nära att näta vid en rad tillfällen. Närmast var han efter drygt fyra minuter när Lakers spelade i numerärt överläge. Urbas blev då fint framspelad av Rosén, men Starckbuam gjorden en fin sidledsförflyttning och räddade.
10.15 in i perioden satte nyförvärvet David Åslin dit det matchavgörande 3-1. Robert Rosén drev upp pucken och väl inne i Modos zon, spelade han ut pucken till höger där Åslin följt med. Han avslutade sedan med ett distinkt avslut till vänster om Starckbaum. Drömdebuten var därmed ett faktum. Sitt första elitseriemål i sin elitseriedebut!
När det återstod drygt fyra minuter av matchen reducerade Modo genom Mikko Kousa. Lehtivuori skjuter ett skott som Modig släpper retur på, där Kousa håller sig framme och petar in pucken.
Slutet blir ordentligt spännande där Modo plockar målvakten och pressar på för en kvittering, men Lakers håller undan och trepoängaren är därmed ett faktum.