Stark upphämtning gav en poäng
Publicerad: 2019-01-19
På lördagskvällen kom Frölunda till VIDA Arena. En fantastisk upphämtning av hemmalaget gav förlängning i en riktigt intensiv drabbning.

Växjö Lakers startar matchen lite försiktigt och det är inledningsvis gästerna som driver på mest. Och efter exakt 2 spelade minuter kommer första utvisningen i matchen när Austin Ortega får sätta sig för en hög klubba.

Lakers gör dock ett riktigt bra jobb i sitt boxplay och dödar av dom 2 minuterna på ett väldigt bra sätt. Efter att Lakers blivit fulltaliga och man åter fått ordning på sakerna så får även Johan Gustafsson svettas lite grann när bl.a Brendan Shinnimin och Dominik Bokk sätter honom på rejäla prov. Med knappa 13 minuter spelade drabbas även gästerna av en utvisning när Gustav Lindström åker ut 2 minuter för en hög klubba.

Den första hälften av PP:t är riktigt bra där pucken går som på ett pärlband med bra avslut och ett direktskott från Bokk som går i utsidan av stolpen. Men marginalerna fortsätter att grina emot när det gäller målskyttet. Istället åker Cederqvist ut för en tripping strax efter Frölunda blivit fulltaliga och i sitt andra försök får man utdelning när pucken hittar fram till Ryan Lasch som får öppet mål. Målet kom efter 16.20.

Den andra perioden börjar för Lakers i numerärt underläge i ca 20 sekunder. Ett PP man klarar av. Men 2.40 in i perioden får Rosseli-Olsen pucken ganska högt upp i Lakers zon och skjuter direkt. En puck som Fasth tror sig ha, men tyvärr glider den vid sidan av honom och 0-2 till gästerna är ett faktum. Efter ytterligare 2 min känner sig Hallam tvingad att ta en time out för att försöka få till en förändring i spelet som inte riktigt fungerar.

I den sjätte minuten av perioden drabbas gästerna av en utvisning när Viktor Ekbom åker ut 2 minuter för en fasthållning. Men det händer tyvärr inte så mycket i detta PP för hemmalaget. Ett hemmalag som i detta läge av matchen har det jobbigt och svårt att hitta sitt spel. Det är gästerna Frölunda som har mest puck och till slut i en flygande kontring så kan Rhett Rakhshani utöka till 3-0 efter ett fint pass över centrallinjen från Max Friberg. Efter målet utgår Viktor Fasth till förmån för Viktor Andrén.

En 3-0 ledning som står sig andra perioden, och är en ledning som så långt är väldigt rättvist då det är gästerna som håller i taktpinnen rent spelmässigt.

Inget lätt läge att gå till en sista period med 0-3 i baken. Inledningsvis är det fortsatt svårt för hemmalaget och ännu jobbigare blir det efter 5.43 när Shinnimin åker ut 2 minuter för tripping. Men hemmalaget klarar av utvisningen. Det man behöver i detta läge är ett mål för att få den där behövliga energin. Och den kommer när Kiiskinen rundar kassen och vrickar in 1-3.

Växjö hittar mängder med energi i detta mål och det märks i den intensitet som uppstår efter målet. Målet kommer efter 10.14. Bara 1.50 senare i numerärt överläge får Bokk pucken på offensiv blå med mycket isyta framför Johan Gustavsson. Han avancerar framåt och prickskjuter in en ny reducering. 2-3 pucken kommer efter 12.04 och VIDA Arena kokar.

Lakers fortsätter att mata på framåt och chanserna avbyter varandra. Till slut får vi det där underbara vrålet i VIDA Arena. Och detta sker när Niclas Burström kommer åt en förlupen puck och han bombar in 3-3 pucken i öppet mål, när Gustavsson inte hinner tillbaka. En underbar känsla givetvis för den fullsatta hemmaarenan. Efter att Lakers faktiskt haft ett antal bra möjligheter till så får vi en olidlig spänning i slutet när Josefsson åker på en tvåa för fasthållning.

Men vi får oavgjort och sudden. Ett sudden som gästerna direkt tar kommandot i och under den först hälften av sudden får inte hemmalaget låna pucken. Ändå får Shinnimin ett friläge där Gustavsson kommer upp stort. Och det här kommandot leder till den ena farligheten efter den andra och till slut så orkar man inte stå emot utan Jacob Moverare kan skjuta in segerpucken 3.58 in i sudden.