• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Förlust mot Rögle trots bra prestation

12 oktober 2019 18:00
Referat

Ny chans för Lakers att ta fart upp i tabellen. Och hemmalagets prestation är bra men Rögle vinner ändå efter att Everberg avgjort 19 sekunder in i sista perioden.


Dags igen för en ny chans att ta poäng när Rögle gästar Vida Arena. och i inledning får man en jättechans direkt. Men istället tappar man lite koncentrationen när Rögle har pucken offensivt och samtidigt byter 3 spelare. Men Kodie Curran är iskall och istället för att dumpa pucken eller vända hemåt så hittar han Daniel Zaar igenom 5 Växjöspelare som alla har fokus på Curran. Daniel Zaar får pucken på ett sätta att han direkt kan nypa till och Fasth hinner inte med i förflyttningen. 1-0 till gästerna efter 5.40.

Efter målet kommer en olycksperiod av stora mått när först Richard Gynge oturligt trippar en Röglespelare i offensiv zon och får 2 minuter. I Rögles PP vinner Lakers pucken och Shinnimin kommer fri, men lyckas inte trycka in pucken. Istället hamnar hans klubba i magen på gästernas målvakt Roman Will och istället för 1-1 blir det spel 3 mot 5 när Shinnimin åker för en slashing.

Men Lakers spelar riktigt bra i både spelet i 3 mot 5 som i efterföljande 4 mot 5. Man klarar av detta kritiska läge och kan flytta upp spelet lite grann i slutet av perioden. Men perioden går i sin helhet till gästerna som inte bara leder med 1-0 utan även vinner skotten med 11-6.

I den andra perioden kommer Lakers ut med en helt annan inställning. Man ligger närmare motståndarna och sätter stopp i spelet på ett helt annat sätt än första perioden. Och bara 2.29 in så kommer kvitteringen efter ett långt tryck i offensiv zon. Kedjan med Josen, Engström och Ludvig Nilsson gör det riktigt jobbigt för Rögles försvar. Och när sedan Ilari Melart fyller på i offensiven så blir det ännu bättre. Efter pass från Josen och Engström kan Melart med ett snabbt skott mellan benen göra sitt första mål i Lakers dressen och Lakers första för kvällen.

Trots att man inte får mycket med sig i bedömningarna vare sig det handlar om utvisningar eller icing, så fortsätter hemmalaget att styra tillställningen och har många bud på att ta ledningen i matchen. Trycket mot Rögles kasse avtar då Daniel Rahimi åker ut efter 16.41 för en hakning. Men Lakers spelar bra boxplay för dagen och reder ut även detta försök från Rögle. En match med två ansikten så långt. Hemmalaget vinner den andra perioden med 1-0 och även skotten med 13-8.

Började den andra perioden bra så får man väl säga att starten av den tredje är totalt motsatsen. Efter 19 sekunder hittar Daniel Zaar fram till Dennis Everberg framför Viktor Fasth och kan vinkla in pucken till ledning för gästerna. En mardrömsstart för hemmalaget.

Trots det repar man sig på ett bra sätt och skapar mängder med chanser under perioden. Man får tre möjligheter under perioden att att spela i numerärt underläge utan att få utdelning. Man får även nån utvisning mot sig där man fortsatt genom matchen håller tätt. I slutet tar man ut Fasth och får en utvisning först emot sig och sedan med sig. Men studsarna är inte med utan man förlorar pucken på offensiv blå och Kodie Curran kan slå in 3-1 i tom bur.

Lakers vinner skotten i den tredje med 15-9 och totalt med 34-28. Inte mycket går Lakers väg just nu. Men vi kämpar på, draken lyfter i motvind! Ny match i Scandinavium på torsdag. Sen tar vi emot Brynäs nästa lördag.