Ett effektivt Rögle vann stort
Publicerad: 2021-11-02
Lakersbussen gick under tisdagen ner till Ängelholm och Catena Arena. En pulserande arena och ett effektivt hemmalag gav Rögle BK en klar 6-2 seger denna afton.

Vi får en härlig och fartfylld inledning på matchen där Lakers tar för sig på ett bra sätt och vi har mållöst de första 10 minuterna. Men en sak som är enormt viktigt när man möter Rögle är att man aldrig får tappa puckarna på fel ställen i banan. Puckkontrollen i egen zon måste vara noggrann. Slarvar man eller inte jobbar klart så blir det som när Kasper jobbar hårt, vinner puck i Lakers zon. Pucken hamnar efter ett par snabba pass till Tony Sund, som prickskjuter in 1-0 efter 10.35.

Lakers tappar dock inte huvudet utan ser istället till att genom hårt jobb från både Calof och Rieder, där till slut Martin Lundberg plockar en retur till 1-1 bara 33 sekunder senare (11.08). Men åter igen tappar Lakers puck till synes väldigt enkelt i egen zon och Leo Bristedt plockar upp den lösa pucken, hittar Adam Tambellini och vi har 2-1 på tavlan efter 15.09.

Efter 17.45 åker Häman Aktell ut på en roughing och då passar Bristedt åter på att hitta Tamebellini med en flippmacka, och hastigt och lustigt har vi 3-1 efter 18.13. Skotten i den första perioden slutar 8-6. Ett effektivt hemmalag som tar tillvara på de bjudningar som ges.

Den andra perioden blir, sett till sin helhet en ganska svag period, spelmässigt från bägge lagen. Gästerna ser ut att hänga med huvudena alldeles för mycket och har svårt att hitta de där riktigt bra målchanserna. Helt plötsligt från ingenstans hittarAnton Bengtsson fram till Ferguson med en vallning i sargen och han friställs. Och gör också inga som helst misstag utan hänger den snyggt bakom Kalnins till en 4-1 ledning efter 8.24.

I slutet av den 12:e minuten åker Joel Persson ut för en eftersläng och Rögle får chansen att punktera den här drabbningen en gång för alla. Men Lakers håller sig kvar i matchen och förbättrar även detta när man efter en utvisning bara 1.30 från slutet på Philip Granath, kan reducera genom ett fint klapp-klapp spel mellan Persson, Rosén med Glenn Gustafsson som sista på pucken med i stort sett öppet mål. Reduceringen kommer så sent som efter 19.41.

Lakers vinner till trots skotten i den andra perioden med 7-15 och målmässigt slutar den 1-1.

4-2 är ju bara 2 mål upp så ganska mycket hopp inför den tredje fanns. Men det hoppet släcks redan efter 41 sekunder när vi åter spelar för mjukt och snällt i egen zon med puck, och Leon Bristedt kan fiska upp pucken och avgöra kvällens tillställning till 5-2. Uppförsbacken kändes lodrät, och hemmalaget får måla ytterligare en gång när man får chansen i spel 5 mot 3 i 1.34. Det är Lukas Ekeståhl-Jonsson som direktskjuter in slutresultatet till 6-2 efter 11.07.

Lakers vinner skotten med 25-27 men det ger inga poäng denna kväll. Vi får ladda om baterierna till torsdag när Brynäs gästar Vida Arena med nedsläpp kl 19.00. Glöm inte säkra din plats i arenan.