• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr

Ikväll blir Robert Rosén meste Växjö Lakersspelare

31 januari 2017 15:30
Nyhet

Inför säsongen 2005/2006 kom Alvestasonen Robert Rosén till Växjö Lakers för spel i Allsvenskan. Nu är han inne på sin tionde säsong i klubben och ikväll spelar han sin 459:e match i Växjö Lakers-tröjan. Därmed blir han meste Växjö Lakers spelaren genom tiderna.


Blott 17 år kom Alvestasonen Robert Rosén till Växjö Lakers efter två säsongers Division 2-spel i moderklubben Alvesta SK. Idag, tolv år senare blir han meste Växjö Lakers-spelaren genom tiderna när han spelar sin 459:e grundseriematch i Lakers-tröjan när Växjö Lakers ikväll ställs mot Rögle BK i Lindab Arena.

"Det känns jätteroligt"

- Det känns såklart jätteroligt och väldigt ärofyllt att ha fått spela så många säsonger och matcher i en så fantastisk förening som Lakers, säger en glad Robert Rosén som ser fram emot kvällens match.

Fram till kvällens match erhåller fortfarande föredetta Växjö-spelaren Jeremias Augustin rekordet på 458 grundseriematcher i Växjö Lakers-tröjan. Men att goda vännen Robert Rosén tar över titeln som mesta Växjö Lakers-spelare är inget Jeremias grämer sig över.
- Jag är jätteglad för Robbans skull! Jag skickar såklart ett stort grattis och hoppas att det blir många fler matcher för honom, säger Växjösonen Jeremias Augustin.

En som följt centern på nära håll sedan starten i klubben är Sportchef Henrik Evertsson som säger såhär om Robert Roséns tid i klubben:
- I juluppehållet säsongen 2004/2005 bjöd jag och Joakim Fagervall med hjälp av dåvarande sportrådsmedlemmen Uffe Malmberg in fyra stycken talanger från de mindre klubbarna runt omkring att träna med oss. Att en av dem skulle komma att bli meste Lakersspelaren genom tiderna var inget vi anade även om det var ganska enkelt att lägga märke till den uppenbara talangen som den då 17-årige Alvestagrabben besatt.

Robert Rosen var ganska medioker på skridskorna, tunn i kroppen och sköt inte bättre än jag kunde kasta pucken. Men han hade en blick för spelet och mjuka handleder som resterande spelare i vår trupp bara kunde drömma om. Jag trodde givetvis att här har vi en talangspäckad ung kille som inte gillar att träna och ta i.

Så brukar det vara när spelare blir kvar i sina mindre hemmaföreningar istället för att söka sig till större klubbars hockeygymnasium. Vi erbjöd Robban ett sommarkontrakt med oss och jag hade laddat med ett ordentligt brandtal kring vikten av träning upptill den medfödda talangen. Jag kom bara en halv minut in i talet innan Robban avbröt med orden, ”jag älskar att träna”. Mycket riktigt, det var bara dåtidens fysfenomen Christian Jacobsson och Torsten Yngvesson som hängde med Robban i spåren.

Resten är historia, Robban har steg för steg utvecklats till en av Sveriges bästa centrar med Sm-Guld, Poängligavinnare och VM spel på meritlistan. Allt detta innan 30 fyllda.

Grattis Robban! Jag ser fram emot andra halvan av din karriär!

Firandet av Robert Rosén kommer att ske före nedsläpp i matchen mellan Växjö Lakers - Frölunda Indians på torsdag hemma i VIDA Arena.
» Säkra din plats

Robert Roséns säsonger i Växjö Lakers

*Favoriter