Inför HV71 – Växjö
Publicerad: 2020-10-29
Inför
Under torsdagskvällen bjuds vi på säsongens första Smålandsderby mellan HV71 – Växjö.

Växjö fick se sin segersvit på två matcher brytas senast då man föll borta mot Örebro efter förlängning. Lakers hade en 2-1-ledning inför den andra perioden efter att Robert Rosén och Richard Gynge prickat in ett varsitt mål i numerärt överläge. Hemmalaget kvitterade i mellanakten och tog även ledningen i mitten av den tredje perioden. Emil Pettersson satte sedan 3-3 i powerplay med en minut kvar av den ordinarie speltiden. I den efterföljande förlängningen avgjorde Rodrigo Abols för Örebro, som därmed spelade hem två poäng medan Växjö fick nöja sig med en pinne.

Under torsdagskvällen får Växjö ny chans till tre poäng då man gästar HV71 i säsongens första Smålandsderby lagen emellan. Lakers ligger på en sjundeplats i tabellen med 16 inspelade poäng på tio matcher. Man har därmed bara två poäng upp till den sjätte- och sista kvartsfinalsplatsen samtidigt som laget är tre poäng före kvällens motståndare, HV71.

HV71 har varit bra på slutet då man kommer från två raka segrar och tre vinster på de fyra senaste fajterna. Allra senast bortabesegrade man Leksand med 3-1 för att i matchen innan tvåla dit Brynäs på hemmaplan med tennissiffrorna 6-4.

Matcherna mellan Växjö och HV71 blir alltid något extra där fajterna innehåller mycket nerv och känslor. Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger där HV71 vann tre av matcherna.

• 24/10 HV71 – Växjö 4-1
  • 28/11 Växjö – HV71 2-4
  • 1/2 HV71 – Växjö 5-0
  • 18/2 Växjö – HV71 5-1

De båda lagen möttes även två gånger under årets försäsong där lagen vann en varsin match. I början av september vann HV71 med 3-2 efter förlängning och månaden innan dess var det Växjös tur att segra då man vann med klara 5-1 efter två mål av Emil Pettersson.

HV71 är normalt sett väldigt hemmastarka i Jönköping. Faktum är att laget vunnit hela 13/15 senaste hemmamatcherna (försäsong och fjolårets säsong inräknat) och har fem raka hemmavinster mot Växjö. Det blir således en svår nöt att knäcka för Lakers, men kvällens gästande lag kommer göra allt för att bärga säsongens första derbyvinst och tre nya poäng i kampen om en kvartsfinalsplats.

Kvällens match spelas i Husqvarna Garden, Jönköping, med nedsläpp 19:00.