Förlust i overtime mot Linköping
Publicerad: 2018-09-22
Ikväll var dags för SHL-spel i VIDA Arena. Linköping HC stod för motståndet och det blev en målsnål tillställning där Växjö drog det kortaste strået i förlängningen.

Första SHL-perioden hemma startade med en redan uppvärmd publik, då säsongen 2017-2018 stängdes officiellt genom att guldvepan hissades i taket. Spelet på isen var ganska ostrukturerat de första bytena, men juniorfemman kom in och visade rätta takter när de etablerade ett bra anfallsspel och hade någon puck strax utanför Jonas Gustavssons högra stolprot. De första fem minuterna avverkades ganska snabbt och det stod 1-1 i skott så långt. Inget ordnat spel från något av lagen således. Men detta skulle ändras, i mitten av perioden och vi fick se en riktigt bra sekvens där Växjö bet sig fast i anfallszon och höll i det över flera byten, Linköping hade någon uppstickare men Fasth var vaken med plocken. Spelet på planen blev i samband med detta lite mer fysiskt, man stod upp och tryckte till för att vinna närkamperna, och framförallt, tempot steg också rejält och publiken gjorde sitt. 8-3 i skott till Växjö med 3 minuter kvar av första perioden, dock har Linköping pucken i sin ägo nästan lika mycket, men gästerna hade svårt att komma ända fram till Fasth. Andra halvan på första perioden blev väldigt mycket mer underhållande i en period som slutade 0-0, 13-4 i skott och inga utvisningar.

Period två startade i ett furiskt tempo, innan 2 minuter hade gått så fick vi se ett par, tre fina chanser. Tempot höll i sig men effektiviteten saknades så här långt. Långa, böljande spelsekvenser med få avblåsningar gjorde att matchklockan gick fort. Matchens första utvisning kom 8:22 då Erik Josefsson fick sitta 2 minuter för en tripping. Linköping fick möjligheten att i powerplay ta över taktpinnen lite och man ställde upp ett bra powerplay, Växjö och Fasth fick verkligen försvara sig och det gjorde de på ett utmärkt sätt och Josefsson fick komma in på isen igen. Bra genomfört boxplay. 10:47 kom nästa utvisning. Denna gången drabbades Linköping då Almen Bibic fick en tvåa för en boarding. Dags för Växjö att spela powerplay. Tyvärr så lyckades man inte ställa upp något bra spel, utan gästerna blev fulltaliga igen och vaskade fram en riktigt vass målchans där Viktor Fasth fick utnyttja hela sin längd och snabbhet då han gjorde en mycket kvalificerad sidoförflyttning och lyckades plocka pucken. Tempot fortsatte vara högt i perioden, båda lagen skapade målchanser, Arvid Lundberg hade en i stolpen bland annat. Utgången inför tredje perioden var ganska oviss. Andra perioden sammanfattades som följer, 0-0, skotten 9-9 och vars två utvisningsminuter.

Tredje perioden drog igång och matchbilden från andra perioden höll i sig. Jämt så det forslog och oviss utgång. Det vi kunde konstatera var att vi såg två bra målvakter på isen ikväll. Efter 7 minuters spel så var Linköping riktigt nere i brygga. Horák, Bokk, Junttila, Shinnimin, Persson, många var de som försökte men utdelningen uteblev. Stundtals fick vi se riktigt bra hockey, men det var också perioder av ganska mycket slarv och oreda. Runt halva perioden hade gått när båda lagen gick in i lite mer försvarsläge, man blev försiktig och gick inte för det, men bara tillfälligt. Växjö tryckte upp farten igen efter powerbreak, och med knappa fem minuter kvar fick hemmalaget med sig en utvisning, då Lukas Bengtsson drog ner Austin Ortega och fick 2 minuter för en fasthållning. Lakers satte upp ett powerplay som tyvärr lämnade lite att önska och Linköping klarade av situationen utan några större svårigheter. Sista delen av perioden kändes ganska avmattad då inget av lagen hade något ordnat spel, och när hesa Fredrik ljöd så var det mållösa resultatet ett faktum. 0-0 efter ordinarie tid och en förlängning väntade. Period 3 sammanfattades 11-7 i skott och en utvisning för bortalaget.

Förlängningsperioden blev bortalagets, som efter 48 sekunder lirkade in pucken bakom Fasth. Det var Nick Sörensen som noterades för målet, och Gästerna knep extrapoängen.

På lördag den 29/9 kl 18:00 kommer Örebro till Växjö. Säkra din plats i VIDA Arena: vlh.ebiljett.nu