Legends | Jarno Pikkarainen
Publicerad: 2021-01-22
Legends
Dags att presentera en ny legend i klubbens historia - I samband med lördagens hemmamatch mot Brynäs IF är före detta Växjö Lakersspelaren Jarno Pikkarainen matchens legend.

På grund av rådande pandemi och dess omständigheter kommer vi inte kunna spela inför vår fantastiska publik i den utsträckning vi hade önskat. Därför kommer vi vid varje hemmamatch presentera en Lakers-legend som uppmärksammas digitalt via våra sociala medier och den här matchens legend är ingen mindre än Jarno Pikkarainen!

#55 JARNO PIKKARAINEN

Gör idag:
- Idag jobbar jag som förman/operatör på Sibelco Nordic AB i Västerås. Är fortfarande involverade i hockey då jag är med som tränare i VIK U15.

Bästa minnet i klubben:
- Mitt bästa minne med Växjö är när vi gick upp från div1 till allsvenskan. Hela den säsongen var rätt otrolig faktiskt, vi förlorade 3 matcher på hela säsongen.

Främsta målet:
- Det jag kommer ihåg mest är när vi vinner med 4-3 mot Sundsvall i kvalet mot kvalserien där jag gör 3 mål.

En Växjö Lakers-anekdot:
- Under det första året så delade vi ut julklappar till varandra. Det jag kommer ihåg härifrån är att legenden #14 Stefan Nilsson fick en hockeyklubba med ett kompass på. Med facit i hand så kanske kompasset visade han vägen till målet han gjorde mot Troja.

Drömfemman i Växjö Lakers:
Jag håller fast vid min tidigare femma.

Målvakt, Fredrik Jensen
- Han betydde mycket och var en stabil målvakt som verkligen kunde vinna matcher åt laget när vi låg illa till. Gav oss chansen att vinna matcher mot lag som vi egentligen inte skulle vinna mot.

Back, Andreas Custemo
- Härlig person och spelare med bra blick för spelet. Kunde lägga de avgörande passningarna.

Back, Per Sundbom
- Det var en back som man visste vad man fick av varje dag. Gjorde aldrig en dålig match. Säker och stabil defensivt.

Forward, Jarno Pikkarainen
- Inga kommentarer om mig själv.

Forward, Martin Romö
- Duktig både framåt och bakåt, läste spelet bra. Vi behövde inte prata så mycket om hur vi skulle spela, det löste sig när vi var på isen.

Forward, Johan Markusson - Ord överflödiga.

Växjö Lakers Legends-stödbiljett

vlh.ebiljett.nu släpper vi inför varje hemmamatch specifika Legends-stödbiljetter där du kan stötta Växjö Lakers hemifrån soffan och samtidigt få en unik hälsning från vår legend. Legends-biljetten kan bli din för endast 200 kr - missa inte chansen att samla hälsningarna från alla våra legender!

» Köp din Legends-stödbiljett

PR & Kommunikation Carolina Toresson