Säsongens första övertidsseger i hamn
Publicerad: 2013-11-26

I höstens tolfte övertidsperiod lyckades Växjö Lakers äntligen måla och vann därmed bortamatchen mot Linköping med 5-4. 

Växjö Lakers har inte tagit ledningen i någon match sedan landslagsuppehållet slutade - och mönstret upprepade sig borta mot Linköping. 

Växjö Lakers hamnade i ett 0-2-underläge, men kom tillbaka och kunde efter en svängig match vinna med 5-4 efter övertid sedan tvåmålsskytten Alexander Johansson avgjort blott 18 sekunder in på övertiden. Det var Växjö Lakers första mål på övertid i höst - på tolv försök. 

- Det var svängigt, men det är starkt av oss att komma tillbaka. Det visar vilken grym moral vi har i laget för tillfället, sa matchvinnaren Alexander Johansson till C More efter matchen. 

Men det började som sagt inte så bra: Linköping sköt 1-0 under en avvaktande utvisning och ökade på till 2-0 i power play. Båda målen kom i första perioden.

- Vi stod på hälarna. Vi brukar växa in i matcherna, jag vet inte varför, men får hoppas det är så idag också, sa Jeremias Augustin till C More efter första akten.

Backens förhoppning slog in. 

Efter 1.37 av den andra perioden hade Växjö Lakers gått upp till 2-2 efter två mål inom loppet av 26 sekunder. Först gjorde Erik Josefsson 1-2 innan Ryan Lasch, efter en snygg Robert Rosén-passning, stänkte in 2-2.  

Innan perioden var över hade Stefan Gråhns också styrt in 3-2 efter ett intensivt byte med stor Växjö Lakers-press, där Liam Reddox skottade från blå och där Gråhns parkerade framför mål och var på pucken innan den gick in. 

- Vi pratade om att vi måste upp med bättre pucktempo och bättre passningar i andra perioden, och vi fick maximal utdelning i början vilket gav oss energi, sedan rullade det på. Det var kul att få göra ett mål, backen hade inte 100 koll på mig och jag fick en touch på  pucken, det var lite tur, sa Gråhns efter andra perioden. 

I sista perioden kom sedan Ryan Lasch sopren och hade chansen att sätta 4-2 - men brände. 

Istället vände matchen. Eric Himelfarb slog in 3-3 efter en kontring och bara ett par minuter senare gjorde Linköping också 4-3 genom Pär Arlbrandt. 

Men Växjö Lakers kom tillbaka igen. Alexander Johansson styrde in 4-4 efter ett mäktigt Noah Welch skott i power play. 

Slutet blev dramatiskt där Växjö Lakers hamnde i ett tre mot fem-underläge, men där Pär Arlbrandt sedan blev utvisad för diving, vilket istället mynnade ut i ett Växjö Lakers-power play. Men 4-4 stod sig matchen ut. 

Blott 18 sekunder in på övertiden så avgjorde sedan Alexander Johansson. 

Scott Munroe hade också stor del i segern med flera avgörande räddningar. 

Växjö Lakers fortsätter därmed att ta poäng: laget har bara varit poänglösa i fem av 26 matcher i höst. 

- Vi har ett jämnt lag och har en bra målvakt, förklarade Alexander Johansson för C More. 

- Det var skoj att pucken gick in på övertiden för en gångs skull och det var kul att vara där och avgöra. 

Växjö Lakers är nu trea i tabellen. 

Redaktör Jonas Gustavsson