Evertsson: "Har möjligheter"
Publicerad: 2012-03-29

Sportchefen Henrik Evertsson jobbar vidare med laget inför nästa säsong och nu handlar det om att spetsa och smalna av urvalet av spelare på marknaden. 

- Vår status är att vi har ägnat oss mycket åt informationsinsamlande. Vi bedömer marknaden och hur den ser ut och tittar på vad som är ledigt och vad som kan bli ledigt, och hur intressant det är för oss, säger Henrik Evertsson. 

- Vi har fått upp ett stort antal möjligheter och nu ska vi spetsa till och smalna av det vi har, och bli mer konkreta. Vi har en bild av hur laget som vi ska ställa på isen i höst ska se ut. 

Och hur ser det laget ut?
- Vi spelar den hockey som vi alltid har gjort. Vi spelar en ganska effektiv hockey som handlar om att ta tillvara på det utrymme som ges för att spela offensivt samtidigt som vi är bra på att försvara oss. Vi vet vilka spelartyper som krävs för att spela det spel vi vill, nu tittar vi på var och hur vi ska hämta in de pjäser vi behöver. Vi har en bild över vissa spelare, men därmed inte sagt att de kommer att tacka ja till oss. Vi har en plan A, B och C så vi är redo att skrida till verket. 

Flera lag är spelar fortfarande och att analysera marknaden i sin helhet är därför inte lätt ännu. Och när spelare bestämmer sig är också svårt att avgöra. 

- Det finns ett gäng som fortfarande spelar. Spelar du SM-semifinal med täta matcher så tänker du knappast på vad du ska göra nästa säsong just nu. Sedan tänker många spelare olika, en del vill ha klart med kontrakt snabbt för att få trygghet, andra vill vrida och vända på varje möjlighet vare sig den är realistisk eller inte. Vi är tydliga med hur länge vi kan vänta eller inte. 

Hur ser den internationella marknaden ut?
- De svenska spelarna av hög klass vill vänta och se vad som kommer för anbud från Ryssland. Tidigare var det Schweiz man väntade på, och det var tacksamt för de var ute i god tid, i december eller januari, men så är det inte med Ryssland. Några spelare kommer få besked innan VM, men ett stort gäng får vänta till efter VM. Som svensk klubb kan vi inte vänta till efter VM i speciellt stor utsträckning.  

Är det många som väntar på NHL?
- Det är inget problem just nu eftersom det finns ett avtal med NHL där man kan bryta elitseriekontrakt fram till 15 juni om man skriver på ett NHL-kontrakt.

-> Lagbygget 2012/13

Redaktör Jonas Gustavsson