J20: Växjö föll efter straffar i SM-finalen
Publicerad: 2017-04-02
Växjös makalösa säsong är över. Detta efter att Lakers föll i finalen mot MODO med minsta möjliga marginal. Örnsköldsvikslaget kvitterade Växjös 1-0-ledning och vann SM-guld efter straffavgörande.

Idag vankades det SM-final där Växjö drabbades samman med MODO. Lakers tog ledningen i matchen, men Örnsköldsvikslaget kvitterade och vann senare SM-guld efter att man avgjort den dramatiska matchen efter straffar.

Lakers fick en lysande start på SM-finalen då Robert Lis, assisterad av Frej Mcloughlin, satte 1-0 bakom MODO-målvakten Isak Wallin redan efter 2.30.

I mitten av den andra perioden kvitterade MODO då William Eriksson lyckades överlista Pontus Eltonius i Växjö-målet. Med några minuter kvar av mellanakten fick MODO chansen i numerärt överläge, men Lakers boxplay fredade målet.

Den tredje perioden blev ganska avvaktande där det endast sköts tio skott på mål totalt. Sex för Växjö och fyra för MODO. Örnsköldsvikslaget fick även chansen i powerplay, men perioden slutade 0-0.

Även den efterföljande förlängningen slutade mållös. MODO vann skotten med 10-6 under övertiden.

Matchen fick därmed avgöras efter straffar där hela 16 (!) straffar slogs innan MODO till slut kunde vinna SM-guld i den åttonde straffomgången. Lakers hade ledningen två gånger om under straffläggningen, men MODO kom hela tiden ikapp och kunde alltså till slut vinna.

Det är värt att notera att Lakers enda målskytt under den ordinarie speltiden, Robert Lis, gjorde tre (!) mål under straffläggningen, men detta hjälpte alltså föga.

• 1-0 (02.30) Robert Lis assist Frej Mcloughlin
  • 1-1 (33:35) William Eriksson assist Sebastian Walfridsson, Jesper Sellgren
  • 1-2 (80:00) William Eriksson – avgörande straff

Skott: 26-37 (12-8, 4-12, 4-6, 6-10, 0-1)

Ett stort tack för den här otroligt härliga säsongen där Växjö Lakers alltså går hela vägen till SM-final!