Magisk seger i VIDA Arena
Publicerad: 2016-12-30
Ikväll spelades sista matchen för 2016 hemma i VIDA Arena när Skellefteå AIK gästade. Och det skulle komma att bli ett riktigt målkalas.

Matchen inleds med ett ganska böljande spel och ett ganska så högt tempo där bägge lagen försöker forechecka aggressivt och vinna puck högt upp i banan. Men det bjuds under de första tio minuterna på ganska så få chanser, närmast och bästa chansen har ändå Växjö genom Robert Rosén som har en puck dansande på mållinjen efter att debuterande Nick Bailen avslutat från blålinjen.

Växjö är ändå det lag som tar ledningen i matchen drygt tio minuter senare, detta i numerärt överläge när Dennis Everberg som efter ett snabbt passningsspel blir helt fri i slottet och har inga problem att sprätta upp pucken i Joni Ortios vänstra kryss. Och bara två minuter senare kommer också 2-0 när kapten Reddox snyggt styr i Philip Holms skottpassning.

I den andra perioden startar även den ett högt tempo, och Växjö gör 3-0 redan efter 4.04 i numerärt överläge och målskytt är ingen annan är Nick Bailen som med ett slagskott sätter pucken i krysset. Hemmalaget fortsätter pumpa på offensivt och i fem mot tre så kommer också Växjös fjärde mål när Linus Fröberg står ensam i slottet, något som gör att Skellefteå väljer att byta ut målvakten Joni Ortio till fördel för Gustav Lindvall. Men hemmalaget fortsätter att stundtals spela ut Skellefteå och med dryga sex minuter kvar av den andra perioden spricker även Lindvalls nolla när Dennis Everberg blir frispelad och sätter sitt andra mål för kvällen.

Skellefteå skulle dock få till en reducering innan perioden var över. Gästerna lyckas låsa fast spelet i Växjös zon och Pär Lindholm slänger iväg ett skott som Joakim Eriksson släpper retur på, och framför mål står Bud Holloway och slår in returen.

Det höga tempot fortsätter även i inledningen av den tredje perioden och Det är Skellefteå som inger ett visst hopp när Oscar Möller drygt fem minuter in i perioden rakar in gästernas andra mål efter viss kalabalik framför Växjömålet.

Men mycket mer än så blir det egentligen inte från gästernas sida, utan Växjö boxar ut Skellefteå nästan helt och hållet och med två minuter kvar så får Hemmalaget också avsluta i numerärt överläge och har inga problem att hålla ut och vinna med komfortabla 5-2.

Växjö Lakers vill passa på att önska alla ett gott nytt år! Vi syns den 10 januari när Sparta Prag gästar för semifinalspel i CHL.