J18: Växjö krossade HV71
Publicerad: 2019-09-16
J18
Växjös J18 inledde säsongen 2019/20 på bästa tänkbara vis då man körde över rivalen HV71 på bortaplan med utklassningssiffrorna 7-1. Victor Stjernborg var planens gigant och svarade för ett hattrick samt två målgivande passningar.

Äntligen är J18:s säsong igång med tävlingsmatcher. Under söndagen gästade Växjö Jönköpingslaget och rivalen HV71. Matchen vann Lakers med utklassningssiffrorna 7-1 (!) efter ett hattrick och två målgivande passningar av Victor Stjernborg.

Växjö kom ut riktigt starkt och gjorde 1-0 redan efter 2.44. Målet prickades in av Alexander Labraaten i spelformen powerplay. Innan den första perioden var till ända utökade Lakers sin ledning till 2-0 då Victor Stjernborg hittade nätmaskerna, även detta mål tillkom i numerärt överläge.

I den andra perioden fick vi, precis som under den första perioden, se två Lakersmål. Alexander Dahlberg satte 3-0 efter 1.05 och Victor Stjernborg, som gjorde 2-0-målet i slutet av den första perioden, skickade in 4-0 i boxplay.

Slutakten innehöll fyra mål där Lakers gjorde tre av strutarna. Philip Rydin satte 5-0 och Isac Nielsen 6-0 innan Victor Stjernborg fullbordade sitt hattrick genom att pricka in 7-0. Samtliga dessa mål tillkom inom loppet av 49 (!) sekunder i början av den tredje perioden. Med endast 15 sekunder kvar av fajten reducerade HV71 till 1-7. Philip Svedebäck i Växjömålet fick därmed inte hålla nollan, men gjorde en mycket fin match med 19 räddningar på 20 skott.

Skott: 20-31 (2-9, 6-11, 12-11)

På torsdag, 19 september, är det dags för ny match för J18 då Rögle kommer på besök till staden. Ängelholmklubben inledde säsongen med en 2-5-förlust hemma mot Troja/Ljungby under söndagen.