J20: Seger mot Karlskrona
Publicerad: 2018-11-30
Under onsdagskvällen tog Växjö tre viktiga poäng när man hemmabesegrade Karlskrona med uddamålet 3-2.

I onsdagskväll hade Växjö besök av tabellnian Karlskrona. Hemmalaget kom ut riktigt bra och ledde med 2-0 redan efter drygt tre minuters spel. Innan den första perioden var till ända hade Växjö även utökat sin ledning till 3-0. Målen i perioden gjorde Pavol Regenda, Otto Henell och Jakob Heljemo. Det ska tilläggas att hemmalaget sköt sex skott på mål under perioden, varav 50 procent resulterade i mål.

Den andra perioden blev betydligt jämnare målmässigt. Gästerna fick in en viktig reduceringspuck med knappt sju minuter kvar av mellanakten och ställningen inför den tredje perioden var således 3-1 till Växjö.

Under slutakten pressade gästerna på rejält, men Jesper Eliasson i hemmamålet storspelade. Dock lyckades Karlskrona peta in ytterligare en reduceringspuck under slutminuterna, men närmare än så kom inte gästerna, utan Växjö kunde hålla undan och ta hem samtliga tre poäng.

I och med segern ligger Växjö fyra i tabellen med 35 inspelade poäng på 23 matcher. Med den poängnoteringen är man en poäng före femman Örebro och 13 poäng efter trean HV71.

• 1-0 (01:07) Pavol Regenda assist Tobias Aronsson, Jakob Heljemo – 5/4
  • 2-0 (03:13) Otto Henell assist Simon Ericsson, Rasmus Järvelin
  • 3-0 (09:48) Jakob Heljemo assist Pavol Regenda, Mathias Kemppi
  • 3-1 (33:25) Lucas Edmonds assist Jonathan Pålsson, Lukas Fredin
  • 3-2 (55:44) Dominik Arnost utan assist

Skott: 25-39 (6-11, 12-10, 7-18)

Redan lördagen den 1 december väntar det ny match mot Karlskrona. Denna gång spelas matchen i NKT-Arena Karlskrona.