Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt

Trio förlänger kontraktet

30 januari 2013 15:45

Växjö Lakers har förlängt kontrakten med Tomi Kallio, Noah Welch och Dennis Rasmussen.


Tomi Kallio är inne på sin andra säsong i Växjö Lakers och toppar den interna poängligan med 25 poäng på 44 matcher. Under säsongen har 36-åringen hunnit med att spela sin 500:e elitseriematch och notera sin 400:e elitseriepoäng.

Det nya kontraktet med Tomi Kallio är skrivet på ett år.

– Vi är mycket nöjda med det jobb som Tomi har gjort. Han kom som en etablerad elitseriespelare till ett oetablerad elitserielag och vi har lärt oss mycket av honom när det gäller hur man är en professionell ishockeyspelare på den här nivån. Vi märker att våra yngre killar lär sig mycket av Tomi, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

– Sedan så ska man komma ihåg att Tomi leder vår poängliga och är en riktigt bra spelare också. Han är en pålitlig poängplockare. En klasspelare.

Noah Welch gör sin första säsong i Växjö Lakers efter att ha värvats från HV71 förra våren. Amerikanen har missat ett antal matcher på grund av skada, men är nu tillbaka igen. Den 30-årige backen har svarat för tolv poäng på 33 matcher under säsongen.

Det nya kontraktet med Noah Welch är skrivet på två år.

– Noah är en kille som vi värdesätter högt för det han gör på isen. Han levererar ett tryggt och stabilt backspel och har även visat att han kan bidra i power play. Han är en försvarsgeneral som under säsongen hittat balansen mellan fysiskt spel och bra defensivt spel, säger Evertsson.

– Sedan bidrar Noah med ett fantastiskt ledarskap i omklädningsrummet. När Noah säger något lyssnar alla för alla vet att han säger bra saker.

Dennis Rasmussen är inne på sin andra säsong i Växjö Lakers. 22-åringen, som kom från Västerås, svarade för 17 poäng på 55 matcher ifjol, men har i år redan mäktat med 22 poäng på 31 matcher och ligger tvåa i den interna poängligan. Rasmussen har också hunnit med att debutera i Tre Kronor under sin tid i Växjö Lakers.

Det nya kontraktet med Dennis Rasmussen är skrivet på två år.

– Egentligen är kommentarerna överflödiga. Dennis är en kille som vi tog hit för vi tyckte att han var en stor talang och vi sade att vi skulle satsa på honom. Vi har hållit vad vi lovat och Dennis har hållit vad han har lovat. När vi nu skriver kontrakt så gör vi det med en tongivande spelare och en av de största centertalangerna i svensk ishockey, säger Evertsson.

– Att ha Dennis och Robert Rosén, två unga svenska killar, som våra toppcentrar är starkt.