J18: Snabb revansch i derbyt
Publicerad: 2020-03-09
J18
Växjö tog snabb revansch på HV71 då man besegrade Jönköpingslaget med tennissiffrorna 6-4 hemma i VIDA Arena under söndagen.

Under lördagen föll Växjö borta mot HV71, men under söndagen tog man revansch då de båda lagen möttes på nytt, denna gång i VIDA Arena. Lakers vann matchen med tennissiffrorna 6-4 efter att man gjort fyra av de sex målen under den tredje perioden.

Växjö fick en kanonstart på matchen då Isac Nielsen satte 1-0 redan efter 90 sekunders spel. Bara någon minut senare drabbades hemmalaget av en tvåminutersutvisning som HV71 lyckades utnyttja och 1-1 var således ett faktum. De båda tidiga målen i matchen blev periodens enda.

I den andra perioden skapades det många målchanser åt båda håll och vi fick, precis som i den första perioden, se såväl Växjö som HV71 näta. Gästerna tog ledningen med 2-1 innan Jacob Sagadin kvitterade till 2-2 25 sekunder senare.

Under den tredje perioden bjöds det på målexplosion. Det började med att Alexander Labraaten satte 3-2 till Växjö i boxplay efter 1.29 av perioden. Med endast 3.06 kvar av matchen skickade Hampus Karlsson in 4-2 till Lakers. Därefter reducerade HV71 omgående och valde sedan att plocka målvakten. Lakers lyckades göra två mål i den tomma buren medan HV71 reducerade ytterligare däremellan. Slutresultatet skrevs till slut till 6-4 efter att fem mål tillkommit under matchens sista tre minuter och sex sekunder.

I och med segern slutade Växjö på en åttondeplats i tabellen med sina 19 inspelade poäng på 18 matcher. Lakers har därmed avancerat till åttondelsfinal.

• 1-0 (01:30) Isac Nielsen utan assist
  • 1-1 (03:04) William Bengtsson-Söderlund assist Alexander Suzdalev – 5/4
  • 1-2 (35:19) William Bengtsson-Söderlund assist Erik Thorwalls
  • 2-2 (35:44) Jacob Sagadin assist Linus Lindahl, Philip Rydin
  • 3-2 (41:29) Alexander Labraaten utan assist – 4/5
  • 4-2 (56:54) Hampus Karlsson assist Johannes Dackander
  • 4-3 (57:20) Nils Juntorp utan assist
  • 5-3 (58:27) Elvis Olsson utan assist – 5/6