Välkommen Adam Åhman
Publicerad: 2021-06-27
Nyhet
Ännu en pusselbit i Växjö Lakers lagbygge är satt och det är på målvaktssidan som vi välkomnar 21-årige Adam Åhman som är klar för spel kommande två säsonger i klubben.

Adam har rötterna i Småland och växte upp i Västervik där han började spela ishockey som 4-åring i Tjusthallen, som numera heter Plivit Arena. Säsongen 2015/16 kom han in på HV71:s hockeygymnasium där han tog stora kliv i sin utveckling. 2016/17 utsågs han efter en succésäsong till J20 SuperElit seriens bästa målvakt. Året därpå vann han JSM-guld med HV71 och fick dessutom SHL-debutera. Som junior har han även haft den stora förmånen att ha fått ta på sig landslagströjan vid hela 20 tillfällen för att representera Sverige. Säsongen 2018/19 var han med och tog IK Oskarshamn till SHL och var den HockeyAllsvenska målvakten som hade bäst räddningsprocent i ligan, hela 93,8%.

Under fjolårets säsong kunde man se målvakten i Allsvenska Tingsryds AIF. Nu väntar SHL-debut på allvar när han blir en av Växjö Lakers målvakter kommande två säsonger.

"Jag känner mig supertaggad"

- Det ska bli grymt kul att få komma till Växjö. Jag känner mig supertaggad och hoppas att vi får spela inför många fans i VIDA Arena i höst, säger en förväntansfull Adam.

Värvningen av Adam Åhman innebär att en av två målvaktsplatser är tillsatta i lagbygget.
- Säsongen 2018/19 slog Adam igenom i Oskarshamn och spåddes vara en av Sveriges nästa stormålvakter. Säsongen efter spolierades av en höftoperation och utvecklingen blev något fördröjd. Vi känner att Adam hos oss kommer kunna ta de kliven för att nå sin fulla potential. Det skall bli väldigt spännande att vara en del av, säger Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet på två år, till och med säsongen 2022/2023.

PR & Kommunikation Carolina Toresson