Lakers straffvann i huvudstaden
Publicerad: 2021-12-09
Ett dubbelmöte med Djurgården avslutar höstsäsongen. Första matchen på Hovet slutar med sen kvittering av gästerna och sedan seger på straffar med Glenn Gustafsson som matchvinnare med 2 mål.

Efter lite matchvila och träning i några dagar så är Lakers på plats i huvudstaden för match mot Djurgården på Hovet. Och Lakers startar inspirerat och känns inledningsvis väldigt starka. Man får dessutom en utvisning med sig redan efter 27 sekunder när Tom Nilsson crosscheckar en framstörtande Olle Lycksell. Ett ganska bra PP får vi se, med några halvchanser men tyvärr inget nätrassel.

Men det är trots allt Lakers som driver spelet de första 10 minuterna. Sen händer någonting. Först blir Ludvig Claesson utvisad för fasthållning, en fasthållning som Djurgårdspubliken hjälper till att skrika fram. Exakt 1.30 in i detta numerära överläge för DIF så ringer det bakom Åhman när William Eklund hittar Renfeldt bakom ryggen fristående framför mål. Målet blir en start för ett Lakers som blir väldigt litet och Djurgården kör för allt vad man är värda och stressar fram puckövertag i offensiv zon.

Lakers har i detta läge tappat allt av det momentum man hade inledningsvis. Efter ca 6-7 minuter ledde gästerna skottstatistiken med 2-3. Men det är hemmalaget som de sista 10 minutrarna tar över tillställning totalt och vinner skotten med 12-6 och perioden med 1-0. Men det kunde faktiskt varit på 2 och 3 mål till i baken. Åter en bra period från Åhman.

I den andra perioden spelar gästerna stundom ganska bra, men det känns lite blött som man brukar kalla det ibland. Vi har en del puck men skapar väldigt lite i chanser. Hemmalaget Djurgården är mer frekventa i att lägga puckar på mål och skapar givetvis mer riktiga chanser med det. Så när Glenn Gustafsson får pucken på på vänsterkanten i slutet av den 9:e minuten så hande man väl inga förhoppningar. Men det hade Glenn, som fick ett pass i farten från Peter Andersson, avancerar in i zon med hög fart och drar iväg ett handledsskott rakt upp i Armalis bortre kryss för kvittering till 1-1 efter 9.59.

Sen åker Hagman ut för en tripping efter 12.48 och då kommer Djurgården in i det där drivet igen och Lakers faller djupare och djupare. Man klarar utvisningen den här gången, utan nätrassel bakom Åhman, men hemmalaget behåller initiativet i ytterligare några minuter i svallvågorna från utvisningen. Man har bud på ett ledningsmål och lägger framför allt mycket puckar på mål jämför med gästerna. Hemmalaget vinner skotten även i den andra. Den här gången med 12-9. Gästerna driver lite bättre i slutet av perioden igen och får till några mer skott mot Armalis.

Lakers börjar den tredje perioden på ett bra sätt, men man är fortsatt lite omständiga och får för lite puckar som når fram till Armalis. Istället är det Djurgården som vänder spelet från egen zon genom William Eklund, som trampar in i zon på vänsterkanten, in bakom mål och hittar åter igen Ludvig Rensfelt som kan trycka in 2-1 efter 4.59. Lakers får än en gång ställa om till jakt mode. Och på vägen fram får man en möjlighet när Peter Holland åker ut 2 minuter för en hakning på Holmberg.

Ett bra PP, men ingen nätkänning tyvärr. I den 16:e minuten ser vi en dubbelutvisning på matchens stora profil Glenn Gustafsson som tar en lättare fight med Josef Ingman. Det händer inte så mycket i spelet 5 mot 4, utan istället tar Hallam en time out efter 17.28, där han samtidigt tar ut Åhman för att spela 6 mot 5. 20 sekunder senare har Lycksell pucken runt eget mål och blir som det ser ut trippad och domaren tar utvisningen, men han tar den för hög klubba. Och på reprisen så ser man faktiskt att det är en hög klubba.

En riktigt fin chans för gästerna i spel 6 mot 4. Man sätter upp ett bra PP där man sätter hög fart i spelet. Till slut får Holmberg pucken av Gynge på vänstersidan av Armalis. Holmberg tar några snabba skär in mot mål och lägger sedan en perfekt macka till Tobias Rieder som snyggt och behärskat trycker in 2-2 pucken efter 18.39.

Båda lagen visar sig avar nöjda och glada för delad poäng så det blev inga större utflykter sista minuten. Vi får overtime. En OT som kan delas upp i två halvor. Första halvan är det hemmalaget som driver spelet med puck och den andra halvan är det gästerna. Båda lagen utan att egentligen skapa något riktigt vasst. Istället blir avgörandet på straffar, och det blir Lakers sista straffläggare, matchens profil, Glenn Gustafsson som hänger avgörandet och ser till att bonuspinnen följer med hem till Småland.

Returmöte mot Djurgården på lördag med nedsläpp kl 18.00 i Vida Arena. Sista matchen inför juluppehållet, så se till att säkra upp din plats i Vida på lördag. Glöm inte legitimation och Covid pass. VÄLKOMNA!!