Rakhshani fixade segern i första matchen
Publicerad: 2013-08-08

Växjö Lakers inledde försäsongen med att övertidsbesegra Frölunda med 4-3 i VIDA Arena och stor matchvinnare blev Rhett Rakhshani. 

Växjö Lakers fick en smakstart på säsongens första match mot Frölunda. Redan efter 2.38 spelat så kunde Tomi Kallio trycka in en retur i tom kasse inför 3666 personer i VIDA Arena. 

Efter knappt nio minuter utökades ledningen till 2-0 efter att Ryan Lasch kommit fri och distinkt tryckt in pucken bakom Linus Fernström. 

Efter det följde dock tre raka Frölundamål och det var således gästerna som ledde med 3-2 i den sista perioden. 

Då klev Tomi Kallio fram igen. Efter bra förarbete av Rhett Rakhshani så kunde Kallio sprätta in sin andra puck för kvällen mot sitt forna lag och därmed kvittera matchen till 3-3.

På övertid avgjorde sedan Rakshani snyggt - efter förarbete av Dennis Rasmussen. 

- Rhett checkade på backen, jag fick pucken och kunde stöta fram den och sedan gjorde Rhett det snyggt när han gjorde mål, säger Dennis Rasmussen.

Enheten med Kallio, Rakhshani och Rasmussen låg alltså bakom tre av fyra mål framåt. 

- Jag har spelat mycket med Tomi Kallio så vi hittade varandra, men det var lite  nytt med Rhett Rakhshani men det blev bättre och bättre under matchen, säger Rasmussen som dock menar att man fortfarande behöver slipa på kemin. 

- Vissa situationer är man inte är van vid eftersom man har så många nya lagkamrater. Man åker lite fel och alla passningarna kommer inte på rätt ställe. Men sedan så var detta första matchen och man känner att man saknar lite fart och timing. 

Det bestående minnet från matchen var annars antalet utvisningar. 

- Det var väldigt mycket utvisningar. Domarna drog igenom regelverket innan matchen och det var en del där som var nytt och som de skulle vara extra hårda med, och de var verkligen extra hårda. Men sedan berodde det också på att lagen inte åkte tillräckligt mycket skridskor vilket tvingade fram utvisningarna. 

Skönt att vinna första kampen?
- Absolut. Vi snackade innan matchen om att vi ville skapa en vinnarmentalitet redan från start. Det är alltid lättare att träna dagen efter en vinst, oavsett om den kommer efter sudden eller inte. 

Härlig publiksiffra också? 
- Man överraskas hela tiden över hur stort engagemanget är. Det är roligt. 

Redaktör Jonas Gustavsson