Matchrapport: Växjö Lakers-Frölunda
Publicerad: 2013-08-08

Växjö Lakers vann säsongens första träningsmatch med 4-3 mot gästande Frölunda, efter vinnande mål av Rhett Rakhshani i sudden, inför den imponerande publiksiffran 3666 personer. Övriga målskyttar för Lakers del var Ryan Lasch samt Tomi Kallio x 2.

Lakers började matchen bra och hade redan efter 8.44 tagit ledningen med 2-0.
Först ut var Tomi Kallio redan efter 2.38 i powerplay. Rasmussen sköt ett skott som Linus Fernström i Frölundakassen släppte retur på. Väl där var Kallio och högg och kunde sprätta in pucken.
Drygt sex minuter senare drygade Ryan Lasch ut Lakers ledning till 2-0 efter att ha brutit ett pass i mittzon och kommit fri med Fernström. Lasch satte distinkt dit pucken bakom bortakeepern.
20 sekunder senare reducerade gästerna genom Robin Figren efter slarv bakom hemmakassen från Lakersspelarna. Assist till målet noterades Mathis Olumb för.
Efter detta blev perioden sönderryckt av en massa utvisningar. Lakers spelar i stort sett resten av perioden (sista 10 minuterna) konstant i boxplay. Vissa av utvisningarna kändes relativt billiga. Laget håller trots alla utvisningarna tätt och resultatet förblev 2-1.
Gästerna vann skotten med 10-9 i perioden.

I början av mittperioden fick Lakers med sig en utvisning som man tyvärr inte lyckades förvalta. Det skapades några halvchanser men inget som ställde Fernström ordentligt på prov.
Efter detta drog VLH på sig två utvisningar inom loppet av kort tid vilket gav gästerna ett fem mot tre-överläge. Frölunda behövde drygt minuten på sig innan Jonas Ahnelöv hade förvaltat detta och kvitterat matchen.
Under resten av perioden utbytte lagen halvchanser med varandra och innan perioden var slut hade hemmalaget hunnit avlossa sex skott mot gästernas nio..

Efter dryga minuten av slutperioden var Lakers ytterst nära att återta ledningen i matchen genom Jeremias Augustin, men hans slagskott träffade klockrent i ribban.
Istället tar gästerna ledningen genom Mathis Olimb i powerplay efter 6.13, när Alexander Johansson fått sätta sig på botbänken.
Tre minuter efter gästernas ledningsmål fick Robin Figren åka och sätta sig för en slahing. Lakers behövde bara 32 sekunder på sig i det efterföljande numerära överläget innan kvitteringsmålet satt. Efter en mycket fin öppnande passning från Rakhshani fick Kallio i stort sett öppet mål och kunde enkelt sätta dit sitt andra mål för kvällen.
Resten av perioden blev mållös och det väntade förlängning.

I den efterföljande övertiden avgjorde Rahkshani efter att ha snott åt sig pucken nere i sarghörnet och sedan brutit in på mål där han lurade ner Fernström innan han placerade in pucken mellan benen på keepern.