J20: Klar vinst på bortaplan
Publicerad: 2017-11-02
Under onsdagen tog Växjö tre härliga poäng borta mot Malmö. Man vann med klara 4-1 efter att ha vunnit den andra perioden med 3-0.

Det fortsätter att gå bra för Växjös J20-lag i J20 SuperElit Södra. Under onsdagen bärgade laget tre nya, fina poäng när Malmö bortabesegrades med klara 4-1. Detta efter att Lakers vunnit mellanakten med 3-0.

Växjö fick en sanslös start på matchen då Dominik Bokk skickade in 1-0 redan efter tio (!) sekunder, assisterad av Axel Sundberg. Efter det tidiga ledningsmålet var det mycket Malmö och skåningarna fick in 1-1 med 1.45 kvar av perioden. Den första periodens skottstatistik slutade 14-5 till Malmö.

Skånelaget ådrog sig en tvåminutersutvisning tidigt i den andra perioden och Lakers behövde blott elva sekunder på sig för att ta ledningen på nytt. Spelet böljande en del fram och tillbaka därefter, där båda lagen hade några bra målchanser. Med 4.05 kvar av mellanakten lyckades Axel Sundberg utökade Växjös ledning till 3-1 och av bara farten satte Alexander Sunnefors 4-1 innan pausvilan.

Malmö gjorde sitt för att krypa närmare målmässigt i den tredje perioden, men Växjö-målvakten, Pontus Eltonius, var stålande i perioden, och matchen igenom, och motade totalt 35 av 36 skott under de 60 spelade minuterna. Slutakten slutade mållöst och Lakers kunde åka tillbaka till Växjö med tre härliga poäng.

Lakers ligger trea i tabellen efter 17 matcher spelade. Laget står noterade för 30 poäng och är två poäng före fyran HV71 och tre poäng efter tvåan Färjestad, som dock har spelat två matcher färre än Växjö.

• 0-1 (00:10) Dominik Bokk assist Axel Sundberg
  • 1-1 (18:15) Jakob Karlsson assist Jens Nilsson
  • 1-2 (22:23) Alexander Andersson assist Dominik Bokk, Filip Karlsson-Tägtström – 5/4
  • 1-3 (35:55) Axel Sundberg assist Filip Karlsson-Tägtström
  • 1-4 (38:10) Alexander Sunnefors utan assist

Skott: 36-24 (14-5, 8-11, 14-8)

Växjö spelar sin nästa match söndagen den 5 november när tabelltvåan Färjestad gästas. Karlstadslaget ligger tvåa i tabellen med 33 poäng på 15 matcher. Laget är därmed tre poäng före Lakers, som har spelat två matcher mer än Färjestad, och sex poäng efter serieledarna Linköping, som också har två matcher fler spelade än Färjestad.