Inför Timrå – Växjö
Publicerad: 2021-09-18
Senast tog Växjö säsongens första SHL-vinst då man lyckades hemmabesegra Örebro efter förlängning, där Richard Gynge blev tvåmålsskytt. Under lördagseftermiddagen jagar Lakers ny vinst denna gång borta mot nykomlingen, Timrå.

Växjö har inlett årets SHL-säsong med två raka oavgjorda matcher efter ordinarie speltid. Först föll man med 3–4 mot Färjestad efter straffar för att sedan besegra Örebro med 3–2 efter förlängning.

Lakers öppnade piggt senast och hade också en 1–0-ledning efter den första perioden efter att Richard Gynge gjort målet i numerärt överläge. För övrigt vann Växjö skotten med 7–3 under de första 20 minuterna.

Under mellanakten utökade Ludvig Claesson hemmalagets ledning till 2–0 innan Örebro reducerade knappt sex minuter senare. Gästerna kvitterade i början av den tredje perioden och tvingade på så vis fram en förlängning. Övertiden blev endast 2:10 gammal då Gynge avgjorde med sitt andra mål för kvällen.

Under lördagseftermiddagen är det återigen dags för fajt denna gång borta mot Timrå.

SHL-nykomlingen inledde säsongen med att 4–5-förlora borta mot Oskarshamn. Under torsdagen kom däremot den första vinsten då man besegra Brynäs på bortaplan med 4–2. Timrå har därmed gjort hela åtta mål på två matcher, där fyra av fullträffarna gjorts i powerplay.

Växjö och Timrå möttes aldrig under fjolårssäsongen då Timrå spelade i HockeyAllsvenskan. Däremot drabbades man samman fyra gånger under säsongen 2018/19 i SHL. Timrå vann den första matchen på hemmais med uddamålet 2–1 innan Lakers tog tre raka segrar via 2–1, 3–2 och senast 5–1.

Såväl Växjö som Timrå har spelat in tre poäng efter två omgångar och ligger på den övre halvan av tabellen. I kväll kommer ett av lagen stå på två raka vinster medan det andra inkasserar sin andra förlust på tre fajter. Lakers kommer såklart göra allt för att starta en vinstsvit under lördagen.

Dagens match spelas i NHC Arena, Timrå, med nedsläpp 15:15.