Erik Josefsson 500 matcher i Växjö Lakers
Publicerad: 2018-03-08
Nyhet
Inför säsongen 2008/2009 kom 21-årige Erik Josefsson till Växjö Lakers. Ikväll spelar trotjänaren och assisterande lagkaptenen sin 500:e match i Växjö Lakers-tröjan.

Erik är inne på sin tionde (!) säsong för klubben och ikväll firar han ännu en milstolpe när han uppnår 500 matcher i Växjö Lakers-tröjan.
- Det känns såklart jättestort att ha uppnått 500 matcher i klubben. Jag känner mig glad, stolt och ser mycket fram emot kvällens jubileumsmatch, säger Erik Josefsson.

Under sina år i klubben har han samlat på sig meriter som SHL-avancemang, SM-guld och två seriesegrar.

Förutom Robert Rosén är Erik dessutom den spelare som gjort flest matcher i Växjö Lakers-tröjan. Såhär säger sportchef Henrik Evertsson om Erik som var blått 21 år när han värvade honom till klubben.
- För ca 10 år sedan fick jag ett tips om en center i Gislaved vid namn Erik Josefsson, vi bjöd in honom till oss för träning och någon träningsmatch. Eftersom han såg spännande ut skrev vi ett avtal. Trodde nog att det skulle bli en ganska bra värvning men jag kunde aldrig ana hur bra.

Erik har varit en stor del av vår viktiga stomme i ett decennium, varit en spelare som gått före och visat övriga. Klyschan ”komma till jobbet varje dag” stämmer förmodligen inte bättre på någon annan spelare än Erik Josefsson, säger Henrik Evertsson.

Före nedsläpp i samband med kvällens hemmamatch mot Malmö Redhawks hyllas Erik för sina 500 matcher i klubben!

PR & Kommunikation Carolina Toresson