J20: Uddamålsförlust i målrikt derby
Publicerad: 2017-10-15
Lakers fick se sig besegrade med uddamålet i hemmaderbyt mot HV71. Jönköpingslaget vann till slut med 6-5 i en målrik, fartfylld och underhållande match.

Hemmaderbyt mot HV71 bjöd på högsta underhållning. Matchen innehöll hela elva mål där HV71 dessvärre noterades för sex utav dessa och gick vinnande ur striden med uddamålet.

HV71 inledde matchen med att ta ledningen i numerärt överläge efter 3.45. Lakers vände dock på steken omgående och gjorde 1-1 och 2-1 inom loppet av två minuter och 53 sekunder. Lukas Ljungblom satte 1-1 och Filip Karlsson gav hemmalaget ledningen. Joakim Stjern-Svensson kvitterade dock ett par minuter senare, och den första perioden slutade 2-2.

Växjö fick ett tidigt powerplay i början av mellanakten och behövde bara 57 sekunder på sig för att ta ledningen. Målet gjordes av Christoffer Anren. HV71 kvitterade på nytt, drygt åtta minuter senare. Endast 22 sekunder efter Jönköpingslagets kvitteringspuck tog Lakers ledningen på nytt, denna gång lyckades Gabriel Seger överlista gästernas målvakt, Adam Åhman. HV71 skulle dock komma tillbaka ytterligare en gång innan den andra perioden var till ända.

Gästerna fick en magnifik start på den tredje perioden då man lyckades göra såväl 5-4 som 6-4 inom loppet av en minut och 22 sekunder. Lakers radade upp chanser i jakten på en reduceringspuck, men det dröjde ändan till det återstod 2.58 av slutakten innan Dominik Bokk kunde skicka in 5-6 i spel sex-mot-fem. Växjö gick hårt för en kvitteringspuck under slutminuterna, men gästerna lyckades hålla undan och vinna med uddamålet.

Trots förlust ligger Växjö sexa i tabellen med sina 18 poäng på elva matcher. Man är endast en poäng bakom femman Malmö som har spelat tre (!) matcher fler än Lakers. Växjö har fem poäng upp till HV71, som innehar tredjeplatsen, men Jönköpingslaget har en match mer spelad.

Skott: 39-34 (13-9, 11-18, 15-7)

På onsdag spelar Växjö sin nästa match, återigen på hemmaplan, när bottenlaget Karlskrona kommer på besök. Karlskrona ligger näst sist i tabellen med nio inspelade poäng på tolv matcher. Senast föll man hemma mot Södertälje med uddamålet 3-4.