Inför Växjö – Luleå
Publicerad: 2019-03-28
Inför
I afton är det dags för kvartsfinal 4 då Luleå gästar i VIDA Arena. I kväll är det vinna eller försvinna som gäller för Växjös del då Luleå leder med 3-0 i matcher. Kom och stötta Lakers i jakten på vinst.

Tre kvartsfinaler har avverkats där Luleå har vunnit samtliga. Det innebär att kvartsfinal 4, som spelas i VIDA Arena i afton, är en vinna eller försvinna-match för Växjös del. Vid förlust är säsongen över för den här gången, men vid vinst reducerar Lakers matchserien till 1-3 och får hopp om en vändning.

Under tisdagen, då kvartsfinal 3 ägde rum, vann Luleå med klara 4-0 och skaffade sig därmed fyra matchbollar i kvartsfinalsserien mot Växjö. Lakers skapade mycket målchanser i matchen och vann skotten med 31-23, men trots det lyckades man inte överlista Joel Lassinantti i hemmamålet.

I kväll är det alltså dags för ny kvartsfinalsmatch i VIDA Arena. Den första matchen på hemmaplan, som spelades under söndagen, vann Luleå med 5-4 efter förlängning efter stor dramatik. Växjö ledde matchen med 2-1, 3-2 och 4-3, men gästerna lyckades kvittera med 75 sekunder kvar av den ordinarie speltiden och därefter avgjorde Niklas Olausson några minuter in i den efterföljande förlängningen.

Kvartsfinal 4 är, som tidigare nämnt, en måstematch då förutsättningarna är glasklara. Det handlar om att vinna eller försvinna för Lakers del.

Växjö är ett av Sveriges bästa hemmalag och är oerhört svårslagna i VIDA Arena, detta trots att Luleå lyckades med bedriften senast, men segern satt minst sagt hårt inne. Lakers skapade tillräckligt i den matchen för att ta hem segern under ordinarie speltid, men ibland har man inte studsarna med sig.

Bortsett från förlusten i kvartsfinal 2 har Växjö tre raka hemmavinster mot Luleå. I kväll jagar Lakers ny vinst och behöver allt stöd de kan få. Kom därför och heja fram laget till seger, vilket i sådana fall betyder att säsongen förlängs ytterligare. Tillsammans är allt möjligt.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då.

Timmy Renud