J20 hemmabesegrade Rögle
Publicerad: 2021-10-13
Ikväll gästades Växjö Lakers och Lakerdome av Rögle BK för en spännande match i J20 Nationell Södra-serien. Växjö står för en stark upphämtning i tredje perioden och vinner kvällens match med 4-2.

Ikväll var det dags för Växjö Lakers J20 att ta sig an omgång 12 i J20 Nationell Södra-serien. Gästande lag var inga mindre än Rögle BK.

Växjö Lakers inleder matchen starkast och sätter hög press på Rögle som redan 1 minut och 50 sekunder in i första perioden drar på sig en utvisning. Det utnyttjar Växjö Lakers och forwarden Lukas Käkelä kan göra sitt fjärde mål för säsongen i numerärt överläge. I övrigt är det en jämn period som avslutas med ett nytt powerplay för Växjö Lakers där Isac Nielsen utökar ledningen till hemmalaget. Skotten i den första perioden slutar 12-9.

I mittakten tappar dock Växjö Lakers initiativet helt och släpper in Rögle ordentligt i matchen. Gästerna kan göra både 2-1 och 2-2. Tack vare fint målvaktsspel från William Håkansson som håller kvar Växjö Lakers i matchen stannar målskyttet där för gästerna. När man går till pausvila är det därmed likaläge och skotten i den andra går med klar fördel till Rögle, 9-21.

När pucken släpps i den tredje perioden är det ett betydligt mer övertygande Växjö Lakers på isen som 13:25 in i slutperioden ser till att återigen inta förarsätet när man gör 3-2 genom Viktor Bernhardtz. Rögle bjuder på några tappra försök men hittar inte nät. När det återstår 2 minuter och 13 sekunder väljer motståndarna att utnyttja sin Timeout i jakten på en kvittering. Istället kan Växjö Lakers back Simon Aho sätta 4-2 i tom bur och stänga matchen. Skotten i den sista perioden skrivs till 14-9.

Nu laddar laget om inför helgen när ytterligare två hemmamatcher ska spelas! Lördag 14:00 mot Färjestad och söndag 12:00 mot Örebro Hockey.