• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr

Legends | Marcus Johansson

27 februari 2021 13:00
Legends

Idag ställs Växjö Lakers mot Luleå Hockey för hemmamatch igen och det har blivit dags att presentera matchens legend - Marcus Johansson som spelade tre säsonger i klubben!


På grund av rådande pandemi och dess omständigheter kommer vi inte kunna spela inför vår fantastiska publik i den utsträckning vi hade önskat. Därför presenterar vi vid varje hemmamatch en Lakers-legend som uppmärksammas digitalt via våra sociala medier. Den här matchens legend är Marcus Johansson som spelade tre säsonger i klubben 2009-2012.

#29 Marcus Johansson

Gör idag:
- Jag jobbar på Fortnox och har gjort det i snart 7 år och sedan en tid tillbaka i rollen som chef för en av våra Marknadsavdelningar. Hockeyn finns också kvar bland aktiviteterna men då som ungdomstränare i Lakers organisation där jag är huvudtränare för min äldsta son i U11 och hjälper till som isledare i Lakers Hockey Stars där min yngsta son spelar.

Bästa minnet i klubben:
- Det finns så många men kvalserien 2010-2011 när vi tog steget upp var en helt fantastisk tid med allt ifrån hur bra vi spelade till vilken fantastisk grupp vi hade och inte minst atmosfären som var i Lakerdome på hemmamatcherna. Sen kan jag ju inte sticka under stolen med att få göra den riktiga personliga hemmadebuten i Elitserien (SHL) i ett derby mot HV71 var en mäktig upplevelse.

Främsta målet:
- Finns ju inte så många att välja mellan men ett jag kommer ihåg är mot Leksand borta säsongen 2010-2011 på sargpass från Saviano och skott från blå. Tyvärr förlust med 3-2 men den säsongen slutade ju ganska bra ändå.

En Växjö Lakers-anekdot:
- Jag minns en försäsongsträning då de yngre grabbarna (Bena, Jeremias, Gurra, Basse) låg och kämpade för att maxa bänkpress, dels för att se vem som tog mest och dels för att sätta PB. När de var uppe på sina max kliver 38 in halvt ouppvärmd från sin rehabträning, lägger på lite till och tar 152,5 kg, rycker på axlarna och går iväg igen. Man kan säga att han visade vart skåpet skulle stå!

Drömfemman i Växjö Lakers:
- Mycket svårt att välja då det är så många bra spelare som man fått spela ihop med. Jag har valt just bland de jag har fått spela tillsammans med och det de har gemensamt är att de är fantastiska spelare, de sätter laget först och de är sjuka vinnarskallar.

Målvakt:
Viktor Fasth

Backar:
Josh MacNevin
Ilkka Heikkinen

Forwards:
Robban Rosen
Erik Josefsson
Johan Markusson

Bubblare:
Christian Magnusson

Växjö Lakers Legends-stödbiljett

vlh.ebiljett.nu släpper vi inför varje hemmamatch specifika Legends-stödbiljetter där du kan stötta Växjö Lakers hemifrån soffan och samtidigt få en unik hälsning från vår legend. Legends-biljetten kan bli din för endast 200 kr - missa inte chansen att samla hälsningarna från alla våra legender!

» Köp din Legends-stödbiljett