Berglund har skrivit på
Publicerad: 2012-04-04

Växjö Lakers har gjort klart med andra nyförvärvet inför nästa säsong och det handlar om backen Kristofer Berglund från Färjestad.

Kristofer Berglund slog igenom i moderklubben Björklöven och fick i samma veva spela JVM. 2008 skrev han på för Luleå och fick under sin första säsong i elitserien testa på spel i Tre Kronor.

Efter fyra elitseriesäsonger och 210 elitseriematcher för Luleå och Färjestad är Berglund nu klar för Växjö Lakers. Avtalet är skrivet på två år.

- Kristofer är en kille som kom upp i Björklöven och som vi i Växjö Lakers hade flera duster med. Han är en kille som vi har följt genom åren och han är en spelare som vi känner kommer passa in i vårt sätt att spela. Han är en rörlig back med ett bra förstapass som spelar enkelt, säger sportchefen Henrik Evertsson. 

- Kristofer har ett bra spelsinne och en fin offensiv kapacitet. Han har haft en dalande poängproduktion i elitserien, men det har sina förklaringar. Han var mer offensiv i Luleå och mer defensiv i Färjestad, så även om poängen minskat så tycker jag att han är en bättre back idag än när han kom till elitserien.

2011 var Kristofer Berglund med och vann SM-guld med Färjestad.

- Man måste erkänna att Färjestad är en klubb som lär spelare att vinna, och det har Kristofer lärt sig där. Han har stärkt defensiven och visat att han kan vara riktigt bra i egen zon. Trots att han inte är så stor så är han tuff och jobbig att möta, säger Evertsson. 

-> Lagbygget 2012/13

Redaktör Jonas Gustavsson