Seger i kvartsfinal 1 mot Brynäs
Publicerad: 2018-03-18
Första slutspelsmatchen är överstökad, och gästerna från Gävle bjöds på ett hårt tryck redan från start, och orkade inte stå upp mot Lakers.

Första perioden startade i ett högt tempo, det var Lakers som satte upp detta men gästerna från Gävle gjorde några försök att haka på, och publiken bjöds på ett flertal vassa målchanser. De allra flesta och farligaste var framför David Rautio. Ett par-tre minuter in i perioden var det mest blått och orange på isen. Brynäs trycktes ner ordentligt i sin försvarszon under VLH´s anfall, och efter dryga 8 minuter så stod det 8-0 i skottstatistiken. Men 08:18 gör Lakers ett felaktigt byte och Cal0f fick sitta av de två minuterna. Två skott på mål fick Brynäs fram under sitt powerplay, och Växjö blev fulltaliga igen. Och genast tog Lakers kommandot ingen och strax efter powerbreak dammade Eric Martinsson in ledningspucken, tid för målet 11:09 och assist till A. Lundberg och Fröberg. 14:51 visaden Brendan Shinnimin ut för en interference och gästerna skulle på spela sitt andra powerplay för kvällen. Men hemmalaget ställer upp ett bra boxplay, och Fasth fick endast ett skott på sig. Ca 3 minuter återstod av perioden då Lakers blev fulltaliga igen. VLH skulle också få spela powerplay under denna första period. Det var Jesper Jensen som visades ut för en interference 19:04, men resultatet stod sig tiden ut. 1-0 i mål, 14-6 i skott på mål och utvisningarna 1x2 minuter för Lakers och 2x2 gästerna.

Period två startade med dryga minuten kvar av gästernas utvisning, och Lakers satte upp ett halvdant powerplay, och Brynäs blev fulltaliga. VLH trampade på som i första perioden, och Brynäs hade svårt att hävda sig långa stunder, men ändå var det lite skillnad, gästerna vågade sig på några gånger och skapade absolut mer än i första perioden. Vid 8:27 så sätter Rautio ut ett ben utanför sin målgård och fäller Shinnimin, men det var Shinnimin som fick åka och sätta sig två minuter för en interference. Märkligt domslut tyckte alla orangea supportrar, och det blev ett himla busvisslande och buande. 10:34 åker Jespe Jensen ut för en boarding, och VLH ska få spela sitt första sammanhängande powerplay. Dock blev det inte powerplay i två minuter, för 2-0 kom genom Robert Rosén 12:22, då han rakade in en retur från Rautio. Assist till Shinnimin och Rasmussen. Gästerna reducerade ganska överraskande 14:11 till 2-1 genom Jakob Blomqvist. Med knappa tre minuter kvar av mittenperioden visades Kiiskinen ut för en tripping, och gästerna bjöds in i matchen på allvar. Men Reddox fick tag på pucken och påbörjade ett anfall och fick med sig en utvisning på en Brynässpelare. Det var Juuso Ikonen som drog på sig en hakning sedan han försökte stoppa Reddox. Spel 4-4 då och 5-4 i ca 40 sekunder för VLH. Tiden rann iväg och perioden slutade 1-1, skotten 13-4 och 2x2 minuter vardera i utvisningar.

Tredje perioden startade med en hög klubba från Linus Ölund, och powerplay för hemmalaget. Lakers hade ett bra powerplay, men det där sista saknades, och Brynäs blev fulltaliga igen. Strax efter 4 minuter spelade hade Brynäs ett skott i ribban, och låg på för att kvittera. Lakers kom i obalans och hittade inte de där enkla puckvägarna. Brynäs växte och tog för sig. Efter 7 minuter tilldömdes VLH en straff, sedan en Brynässpelare tog pucken med handen i målområdet och kastade iväg den och det får man inte göra. Pesonen tog straffen men missade. I anfallet efter sa det bom i nätmaskorna bakom Rautio när Oliver Bohm avlossade bössan 07:16 till 3-1 på tavlan. Tiden rann iväg snabbt för Brynäs men gick långsamt för hemmalaget, det var VLH som skapade flest chanser, men Brynäs kändes giftiga de gånger de hittade fram till sin anfallszon. 14:13 visades Linus Fröberg ut för en hög klubba, och Brynäs fick chansen att reducera i powerplay. Men Lakers spelade bra boxplay och blev fulltaliga. Med dryga 3 minuter kvar tog Tommy Sjödin time-out, plockade av Rautio för spel 6-5. Men Lakers var nära att sätta den i tom kasse, och Rautio fick komma in igen efter en tekning i neutral zon. Strax fick han åka ut igen och Brynäs jakt kunde fortsätta, men Kiiskinen fick sätta 4:an i tom kasse med 40 sekunder kvar efter en vänskapligt pass från landsman Pesonen. En rakt igenom bra kvartsfinal slutade 4-1 i mål, skotten totalt 38-14 och utvisningarna 5x2 minuter för Lakers och 4x2 för Brynäs.