Förlust mot effektiva serieledarna
Publicerad: 2020-02-25
En stark inledning av effektiva serieledarna Luleå som ikväll gästade VIDA Arena, grundlade Norrbottningarnas seger med 1-3.

Blytunga ben är väl det som bäst beskriver starten på den här matchen för hemmalaget. Allt man gör inledningsvis känns oerhört tungt och jobbigt, vilket givetvis gästerna utnyttjar. är man serieledare så tar man ju givetvis detta alla dagar i veckan. Och man inväntar inte heller nånting från gästernas sida utan första målet levereras av Yohann Auvitu redan efter 1.50.

Efter målet är det fortsatt gästerna som håller i dirigentpinnen och även om nästa mål låter vänta på sig så kommer det till slut ganska logiskt efter 7.06 när Lakers försvaret tappar positionerna i en snabb Luleå vändning Komarek kan hitta en fri Noel Gunler på högersidan. Och Gunler gör inget misstag när han trycker in pucken vid närmsta stolpen.

Efter målet känner sig Sam Hallam nödgad att ta en time out för att försöka väcka ett ganska sovande hemmalag. Något som är ganska tydligt när vi når fram till mitten av perioden och vi har 0-2 på tavlan samt 1-5 i skott. Efter 0-2 målet och time outen börjar hemmalaget hitta mer energi och allt går lite fortare och rappare, och man börjar även skapa lite chanser.

De sista 10 minuterna har gästerna bara ett skott på mål, och Lakers vänder skottstatistiken till vinst med 8-6 i den första perioden. Men man får ingen utdelning utan Lassinanti håller tätt längst bak i Luleå. Hemmalaget får däremot med sig en utvisning på Isac Brännström med bara 7 sekunder kvar av perioden. Med andra ord startar vi andra med PP spel.

Den andra perioden börjar som sagt med ett PP, något som inte brukar vara en fördel i början av en period. Och det visar sig stämma även den här gången. Lakers skapar egentligen ingenting under dessa knappa 2 minuter. Och den andra perioden blir förhållandevis händelsefattig.

Vi har en utvisning på Växjö Lakers efter 2.50 pga för många spelare på banan. Man lyckas med viss möda hålla tätt bakom Andrén. Istället får man själv chansen efter 15.46 när Filip Hållander får vila för en hög klubba. Och denna gången ser det klart bättre ut, men någon utdelning blir det inte.

Den andra perioden handlar nog mest om Luleå trots allt, som helt klart skapar de längsta anfallen. Luleå är enormt rörliga i spelet utan puck och Lakers har problem att hålla ordning i egen zon. Men man får trots allt till ett antal riktigt bra byten, framför allt genom kedjan med Sylvegård/Karlström/Holmberg. Men resultatet 0-2 står sig genom hela den andra perioden.

Redan efter 58 sekunder så åker Daniel Sondell ut för en slashing och Lakers får direkt ett gyllne läge att reducera matchen. Och Lakers får till ett ganska bra etablerat PP, men har svårt att få in skotten och skapa farligheterna. Istället blir Luleå fulltaligt och skapar direkt tryck i Lakers zon. Jesper Sellgren får pucken från Filip Hållander som stänker iväg pucken förbi alla inklusive Andrén och istället för reducering utökar gästerna till 0-3.

Direkt efter 0-3 målet gör Shinnimin en fin sak i en kontring och får med sig ett straffslag som givetvis Fredrik Karlström tar hand om och vi har reduceringen direkt bara 10 sekunder efter Luleås 0-3. Växjö fortsätter att trumma på och mitt i perioden kommer ytterligare en reducering från hemmalaget…… tror alla. Men av någon märklig orsak som aldrig domarna kommunicerar ut så plockas målet bort.

Med bara 4-5 minuter kvar så tappar Yohann Auvitu skäret och då åker Gynge ut för en tripping. Domarna inser sitt misstag….och plockar även ut Auvitu 2 minuter för en diving. Efter detta hittar inte hemmalaget tillräckligt med energi för att hota gästernas ledning. Man tar ut målvakten i slutet men man har svårt att skapa de riktigt farliga chanserna.

Tiden rinner ut och Luleå vinner matchen med 1-3. Hemmalaget vinner skotten dock med 25-21. Kvällens resultat får man väl säga grundlades av en allt för sömnig start av hemmalaget i första perioden.

Ny match borta mot Leksand på torsdag, och nästa hemmamatch har vi på lördag när Örebro gästar Vida Arena med nedsläpp kl 18.00. Se till att säkra din plats till lördagens hockeyfest.