J18: Premiärvinst på bortais
Publicerad: 2018-09-17
J18
Under lördagen startade J20 sin säsong genom att ta tre poäng borta mot Karlskrona. Under söndagen var det J18:s tur då man uddamålsbesegrade Borås, med 2-1, på bortaplan.

Växjös juniorlag har fått en smakstart på årets säsong. Under lördagen vann J20 borta mot Karlskrona med tennissiffrorna 6-3 och under söndagen var det J18:s tur att ta tre poäng på bortaplan då Borås besegrades med 2-1.

Lakers tryckte på direkt och gjorde 1-0 redan efter drygt tre minuters spel. Victor Stjernborg blev säsongens första målskytt för Växjös J18-lag. Trots att det var gästerna som skapade de bästa målchanserna under den första perioden så skulle det stå 1-1 på tavlan inför den andra perioden. Med 5.01 kvar av perioden kvitterade nämligen hemmalaget i numerärt överläge.

I den andra perioden fortsatte Växjö mata puckar på mål, men Borås-målvakten, Karl Sjöberg, svarade för en grym insats mellan stolparna. Gästerna vann skotten i den andra perioden med 17-10, men mellanakten bjöd inte på några mål.

Gästerna fortsatte skapa chans efter chans i början av den tredje perioden och till slut lyckades man överlista en storspelande hemmamålvakt. Efter 6.17 spelade Felix Franzén och Hugo Wirell fram Henrik Hallberg som sköt det matchvinnande 2-1-målet. Lakers dominerade slutakten fullständigt och vann bland annat skotten med 25-7 (!), men trots det fick Borås ett bra kvitteringsläge under slutminuterna när man tog ut målvakten. Lucas Olander och Växjö-försvaret höll dock undan och tog tre poäng i säsongspremiären.

• 0-1 (03:24) Victor Stjernborg assist Alex Ånnhagen
  • 1-1 (14:59) Jacob Thörner-Olsson assist Felix Sylva – 5/4
  • 1-2 (46.17) Henrik Hallberg assist Hugo Wirell, Felix Franzén

Skott: 25-59 (8-17, 10-17, 7-25)

Växjö spelar härnäst på torsdag när Skånelaget Malmö kommer på besök till staden. Även Malmö inledde sin säsong under söndagen där man tvålade dit rivalen Rögle med klara 4-0.