Inför Växjö – Örebro
Publicerad: 2017-12-09
Inför
Ikväll spelar Lakers sin sista match innan landslagsuppehållet. Matchen spelas på hemmaplan i VIDA Arena mot bottenlaget Örebro.

I torsdags bröt Växjö sin förlustsvit på två matcher när man lyckades vinna seriefinalen mot Färjestad med uddamålet 5-4 i en underhållande tillställning. Lakers skaffade sig ett rejält grepp om matchen i den andra perioden då man gick från 0-0 till 3-0 på drygt fem minuter. Karlstadslaget reducerade 29 sekunder efter Lakers 3-0-mål och innan mellanakten var över stod det 3-3 på tavlan.

Jonas Röndbjerg gav bortalaget ledningen i början av den tredje perioden, men Färjestad kvitterade på nytt och matchen såg ut att gå till förlängning. Erik Josefsson och Lakers ville dock annat och avgjorde med 1.08 kvar av den ordinarie speltiden. Elias Pettersson svarade för en ny strålande match och noterades för fyra målgivande passningar och toppar således alltjämt SHL:s poängliga.

I och med bortavinsten mot Färjestad senast utökade Lakers sin serieledning. Växjö är numera sex poäng före tvåan Färjestad.

Ikväll väntar den sista matchen innan landslagsuppehållet när bottenlaget Örebro kommer på besök till VIDA Arena. Örebro ligger först på en elfteplats i tabellen med sina 31 poäng på 24 matcher. Man har bara fyra poäng upp till den sista slutspelsplatsen som Brynäs för tillfället innehar. Det ska tilläggas att Gävlelaget spelat en match mer än Örebro.

Senast tappade Örebro 2-1, 3-2 och 4-3 till förlust hemma mot Malmö. Skånelaget kvitterade med 31 sekunder kvar av den ordinarie speltiden och avgjorde senare på straff under förlängningen. Förlusten var lagets sjätte på dom sju senaste matcherna.

Örebro har lite varit en favoritmotståndare för Växjö under den senaste tiden. Faktum är att Lakers vunnit hela tio av dom elva senaste matcherna mot Örebro. Det brukar dock vara jämna bataljer lagen emellan och åtta av dom elva senaste mötena har slutat med uddamålsvinst för något av lagen.

Växjö och Örebro har mötts en gång tidigare under säsongen, i den andra omgången, där Lakers lyckades kamma hem tre poäng efter en uddamålsvinst. Matchen spelades i VIDA Arena och tillhörde SHL:s andra omgång. Joel Persson satte 1-0 i mitten av den första perioden och Martin Lundberg prickade in matchvinnande 2-1 i mitten av mellanakten. Fler mål än så fick vi inte bevittna i denna match.

Båda lagen kommer göra allt för att gå till landslagsuppehållsvila med en vinst i ryggen. Räkna med en fartfylld, intensiv och spännande drabbning mot Örebro i afton.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!