• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan

Inför Växjö – Örebro

9 december 2017 14:00
Inför

Ikväll spelar Lakers sin sista match innan landslagsuppehållet. Matchen spelas på hemmaplan i VIDA Arena mot bottenlaget Örebro.


I torsdags bröt Växjö sin förlustsvit på två matcher när man lyckades vinna seriefinalen mot Färjestad med uddamålet 5-4 i en underhållande tillställning. Lakers skaffade sig ett rejält grepp om matchen i den andra perioden då man gick från 0-0 till 3-0 på drygt fem minuter. Karlstadslaget reducerade 29 sekunder efter Lakers 3-0-mål och innan mellanakten var över stod det 3-3 på tavlan.

Jonas Röndbjerg gav bortalaget ledningen i början av den tredje perioden, men Färjestad kvitterade på nytt och matchen såg ut att gå till förlängning. Erik Josefsson och Lakers ville dock annat och avgjorde med 1.08 kvar av den ordinarie speltiden. Elias Pettersson svarade för en ny strålande match och noterades för fyra målgivande passningar och toppar således alltjämt SHL:s poängliga.

I och med bortavinsten mot Färjestad senast utökade Lakers sin serieledning. Växjö är numera sex poäng före tvåan Färjestad.

Ikväll väntar den sista matchen innan landslagsuppehållet när bottenlaget Örebro kommer på besök till VIDA Arena. Örebro ligger först på en elfteplats i tabellen med sina 31 poäng på 24 matcher. Man har bara fyra poäng upp till den sista slutspelsplatsen som Brynäs för tillfället innehar. Det ska tilläggas att Gävlelaget spelat en match mer än Örebro.

Senast tappade Örebro 2-1, 3-2 och 4-3 till förlust hemma mot Malmö. Skånelaget kvitterade med 31 sekunder kvar av den ordinarie speltiden och avgjorde senare på straff under förlängningen. Förlusten var lagets sjätte på dom sju senaste matcherna.

Örebro har lite varit en favoritmotståndare för Växjö under den senaste tiden. Faktum är att Lakers vunnit hela tio av dom elva senaste matcherna mot Örebro. Det brukar dock vara jämna bataljer lagen emellan och åtta av dom elva senaste mötena har slutat med uddamålsvinst för något av lagen.

Växjö och Örebro har mötts en gång tidigare under säsongen, i den andra omgången, där Lakers lyckades kamma hem tre poäng efter en uddamålsvinst. Matchen spelades i VIDA Arena och tillhörde SHL:s andra omgång. Joel Persson satte 1-0 i mitten av den första perioden och Martin Lundberg prickade in matchvinnande 2-1 i mitten av mellanakten. Fler mål än så fick vi inte bevittna i denna match.

Båda lagen kommer göra allt för att gå till landslagsuppehållsvila med en vinst i ryggen. Räkna med en fartfylld, intensiv och spännande drabbning mot Örebro i afton.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!