Förlust trots två bra perioder
Publicerad: 2019-09-19
En bra inledning räckte inte för Växjö Lakers i Löfbergs Arena då hemmalaget Färjestad BK sakta men säkert åt sig ikapp och körde om på slutet.

Första perioden i Löfbergs Arena började med ett par bra byten av hemmalaget. Lakers stod upp bra på blå och så gjorde även Färjestad, varpå vi inte fick se några större målchanser, puckarna hade helt enkelt svårt att hitta fram till Marcus Svensson och Viktor Fasth i respektive mål inledningsvis. Runt halva perioden tycktes ändå hemmalaget ta över puckinnehavet lite, men Växjö var det lag som kom närmast motståndarnas målbur och vid powerbreak hade vi 1-6 i skott på mål. Vid 11:48 kom matchens första utvisning, då Vojtech Mozik fick sitta av två minuter för en tripping. Eller i alla fall 42 sekunder för längre tid än så behövde inte Roman Horák för att sätta ledningspucken fint framspelad av Forsbacka Karlsson och Gynge. Tid för målet 12:30. Efter målet var det bara Färjestad för hela slanten, ivrigt påhejade av hemmapubliken, men Lakers stängde effektivt av vägarna fram till Fasth och efter en fin spelvändning bet sig Lakers kvar i anfallszon och det ganska rejält. Hemmaspelare på mjölksyrestumma ben gjorde vad de kunde men med bara 48 sekunder kvar tvingades Arnesson till att ta en crosschecking och ännu en gång nätade Växjö i powerplay, denna gången var det Martin Lundberg som fick pucken nära Färjestads mål och tryckte in den bakom Svensson när det återstod 15 sekunder av perioden. 0-2 efter första perioden, skott på mål 4-11 och 2x2 minuter utvisning för hemmalaget.

Period två startade och hemmalaget kom ut starkt och ställde till det framför Fasth och fick med sig en utvisning på Martin Lundberg som fick en tvåa för en fasthållning 02.13. Färjestad reducerade 02:48 då Johan Ryno fick pucken mitt i slottet och skickade in i nätet bakom Fasth. Efter reduceringsmålet var det åter Växjö som tog initiativet och man radade upp en del chanser. Vid ett par tillfällen lyckades hemmalaget bryta och ställa om blixtsnabbt, men fram till periodens powerbreak hade man bara fått iväg två skott på Fasth. Lakers hade 6 träffar på Svensson vid samma tidpunkt. Växjö var helt klart det bättre laget så här långt i matchen. Med 3:51 kvar av perioden åkte Peter Andersson på en interference-utvisning, och Färjestad fick möjlighet att komma in i matchen igen. Det tände till lite i samband med utvisningen, och det blev lite gruffigt efter en tilltrasslad situation då pucken dansade på Fasth´s rygg och målburen flyttades av ett helt gäng både vita och gröna spelare, men domare Sjöberg/Edqvist kunde inte hitta någon syndabock i röran. Lakers blev fulltaliga men bara sekunder senare lyckades Leskinen sätta dit kvitteringen 18:14 och det var det sista som hände i perioden. En period som helt och fullt tillhört Växjö spelmässigt, vilket inte speglades i resultatet. Vi gick till pausvila med 2-2 på tavlan, 7-10 och utvisningarna 2x2 minuter för Lakers.

Tredje perioden sattes igång och vi fick nästan direkt höra metallramen bakom Fasth klinga till ordentligt sedan Ejdsell lossat bössan från dålig vinkel. Färjestad bet sig fast i Växjös zon direkt från start, och skapade flera bra möjligheter. Tyvärr åkte Bodie på en tvåa 05:52 för en crosschecking och Färjestad fick möjlighet att spela med en man mer på banan. Men Växjös boxplay fungerade bra och man klarade av att freda sitt mål under utvisningen. Efter hemmalagets powerplay bjöds vi på riktig Hawaiihockey från kortsida till kortsida likt en tennismatch i galet tempo. Matchens sista powerbreak kom var det 8:37 kvar på matchklockan och det var helt ovisst vem som skulle gå segrande ur den här kampen. Hemmalaget hade övertaget i skottstatistiken så här långt, och 12:47 klämde Arnesson dit trissan i krysset efter direktpass på tekning. Några minuter senare, 15:20 så drabbades Växjö åter av en utvisning, denna gång för en hakning från Emil Pettersson, i samma stund åkte Shinnimin på 2 minuter för osportsligt uppträdande och 5-3 spel för ett Färjestad i medvind betydde 4-2 på tavlan 15:44. Lakers fick tillbaka Pettersson på isen, men hemmalaget hade fortfarande powerplay men man lyckades inte med fler farligheter innan Shinnimin åter fick beträda det frusna vattnet. Sam plockade Fasth från isen för att försöka reducera i spel 6-5. Men man kom inte närmare än så, time-out med 37 sekunder kvar och en utvisning på Ivarsson med 33 sekunder kvar gjorde heller ingen skillnad, utan matchen slutade 4-2 och den totala statistiken skriver vi ihop till: skott på mål 22-24 och utvisningsminuterna fördelades 3x2 minuter för Färjestad och 5x2 minuter för Växjö.

Hockey ska ju upplevas live, så se till att säkra din plats på lördag då Skellefteå kommer på besök: vlh.ebiljett.nu