• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 21 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan

Växjö Lakers stoppar skitsnacket

1 november 2018 10:00
Nyhet

Snacket i omklädningsrummet ska bli fair play! Idag blir Växjö Lakers den första ishockeyklubben nationellt så väl som internationellt att tillsammans med Locker Room Talk ta ett helhetsgrepp i kampen om jämställdhet och schyssta attityder.


Tack vare Växjö Lakers ungdomspartner Länsförsäkring Kronobergs initiativ står det nu klart att man blir den första ishockeyföreningen nationellt och internationellt att ta ett helhetsgrepp tillsammans med Locker Room Talk. Ett grepp där man kommer att utbilda aktiva spelare och ledare för att se till att det finns en jämställd miljö med schysst attityd där alla ska känna sig trygga och välkomna för den man är.

Redan igår kväll hölls en uppstartsträff för cirka 90 ledare där man tillsammans med Locker Room Talk sjösatte projektet som nu ska implementeras i Växjö Lakers verksamhet.

- Det känns jätteroligt och framförallt viktigt att komma igång med den här satsningen för att skapa en ännu mer jämställd och trygg miljö för våra aktiva inom föreningen, säger Calle Steen ungdoms- och utvecklingschef i Växjö Lakers.

Locker Room Talk Sverige är en ideell organisation som arbetar med jämställdhet och schyssta attityder mot snacket i omklädningsrummet i ett förebyggande syfte. Det gör de genom att bland annat utbilda killar 10-14 år i deras omklädningsrum inom idrottsföreningar och skolor med hjälp av Locker Room Talk-metoden.

- Vi är glada och stolta över att utbilda nästa generation i jämställdhet och schyssta attityder tillsammans med Växjö Lakers. Det här är ett historiskt steg inom hockeyn, både nationellt och internationellt, säger Locker Room Talks ordförande Shanga Aziz.

Växjö Lakers A-lagsspelare Daniel Rahimi, Liam Reddox, Dominik Bokk, Brendan Shinnimin, Kalle Johansson och Jonas Røndbjerg tillsammans med 12-årige ungdomsspelaren Leo Lundblad kommer att vara Växjö Lakers Locker Room Talk-ambassadörer för projektet.

- Den här skiten, den hör inte hemma på isen, inte i omklädningsrummet och aldrig i hockeyn. Därför ska vi få slut på det här, säger #48 Daniel Rahimi.