Inför HV71 – Växjö
Publicerad: 2017-12-28
I afton är det dags för säsongens tredje derby mellan HV71 och Växjö. Båda lagen kommer från segrar och är mycket formstarka.

Matcherna duggar tätt i SHL efter landslagsuppehållet och ikväll är det dags för en ny SHL-omgång där Växjö beger sig till Jönköping för säsongens tredje derby mot HV71.

Växjö vann senast hemma mot Skellefteå med 3-2 efter att man vänt ett 1-2-underläge till vinst i den tredje perioden. Linus Fröberg kvitterade matchen i mitten av slutakten och sköt även det matchvinnande 3-2-målet med 2.09 kvar av den ordinarie speltiden.

Segern mot Skellefteå senast var lagets femte på de sex senaste matcherna och man toppar alltjämt SHL:s grundserie i överlägsen stil. Lakers har spelat in 65 poäng på 30 matcher och ligger tio poäng före tvåan Djurgården, som dock har spelat två matcher mindre än Växjö.

Kvällens motståndare är från Jönköping och har också fin form. Under tisdagen tvålade man dit bottenlaget Örebro med 5-2 och inkasserade sin fjärde vinst på de fem senaste matcherna. HV71 ligger numera på en femteplats i tabellen med 49 inspelade poäng på 30 matcher. Laget är endast en poäng bakom trean Skellefteå i den jämna tabellen.

Kvällens derby blir det tredje för säsongen lagen emellan. De tidigare två matcherna har spelats i VIDA Arena där Växjö vunnit båda med uddamålet 2-1. Den första matchen fick avgöras efter övertid där Liam Reddox blev den stora matchhjälten med det avgörande målet under förlängningen. Robert Rosén sköt Lakers mål under den ordinarie speltiden.

Robert Rosén öppnade målskyttet även i det senaste mötet mot HV71 då han prickade in 1-0 redan efter 4.29 av matchen. I den andra perioden utökade nyförvärvet Noah Welch Lakers ledning till 2-0 innan HV71 reducerade i början av slutakten. Närmare än så kom dock inte Jönköpingslaget utan Lakers kunde inkassera sin andra raka 2-1-vinst mot HV71 under säsongen.

Fyra av de sex senaste mötena mellan Växjö och HV71 har slutat med ett oavgjort resultat efter 60 spelade minuter. Lakers har dessutom vunnit sju av de åtta senaste mötena med Jönköpingslaget. Fem av dessa sju vinster har slutat med uddamålsvinst.

Växjö har en fin trend mot HV71 om man ser till lagens senaste möten. Det brukar dock bli väldigt jämna, tajta och spännande bataljer. Kvällens match lär inte bli något undantag.

Kvällens match spelas i Kinnarps Arena, Jönköping, med nedsläpp 19.00!