Stark moral gav 3 poäng
Publicerad: 2017-10-14
En match som länge såg ut som om Karlskrona skulle gå vinnande ur, men där Växjö visar enorm moral och kommer tillbaka och vinner med 1-3 efter alla 3 målen sista perioden.

Karlskrona kommer ut heltaggat och revanschsuget och åker mycket skridskor i inledningen på matchen. Man kämpar dessutom till sig ett tidigt powerplay i matchen sedan Växjös Peter Andersson åker ut 2 minuter för interference efter 3:56. I powerplayet har hemmalagets Mattias Guter öppet mål sedan dom snurrat upp Växjös boxplay, men Guter träffar ribba-ut, men Växjö reder ut det tidiga underläget och Andersson tillbaka i spel. Växjö lyfter upp spelet efter vad tiden går samtidigt som Karlskrona tappar lite av sin fart. Växjö tar över mer och mer i spelet, och både Linus Fröberg och Tuomas Kiiskinen får bra lägen att spräcka Johannes Jönssons nolla, men Jönsson är bra med bägge gångerna i sidled och håller pucken borta från nätet bakom han. Men vi får en mållös första period i NTK Arena. Skotten efter 20 spelade minuter står 7-10.

Hemmalaget får ett bra läge efter 1:30 i andra perioden genom Konstantin Komarek, men Viktor Fasth är fint med och räddar med magplattan. Efter 1:43 åker Karlskronas Cory Murphy ut 2 minuter för tripping och powerplay för Växjö. Växjö sätter upp ett bra powerplay omgående med högt pucktempo, men man kommer inte till dom där direkta lägena och Murphy åter på isen efter att ha vilat 2 minuter på fel sida av båsen. Det känns som om båda lagen vridit upp tempot befintligt i andra perioden där det åks mycket skridsko, och det är öppna spjäl från bägge lagen. Efter 9:59 åker gästernas Oliver Bohm ut 2 minuter för fasthållning av klubban och nytt powerplay för Karlskrona. Och det skulle hemmalaget utnyttja till att ta ledningen i matchen med 1-0. Pucken studsar ute till vänster i gästernas zon, Joel Kellman får den på bladet, serverar Emil Larsson i slottet som tar ett avslut direkt, och pucken ändrar färdriktning på en försvarare och in bakom Viktor Fasth vid tiden 10:36. Även Alexander Deilert noteras för en assist på ledningsmålet. Efter 12:31 åker både Henrik Nilsson i hemmalaget och Martin Lundberg i bortalaget ut 2+2 för att ha kramats och vevats lite mot varandra för mycket, men utvisningarna kvittas bort och fortsatt spel 5 mot 5. Efter 17:24 rycker sig Tuomas Kiiskinen fri, men blir hakad av Mattias Karlsson och powerplay 2 minuter för Växjö. Växjö får inte alls till sitt powerplay denna gången och hemmalaget fulltagliga igen. Och vi går till andra vilan i matchen med 1-0 på tavlan, skotten i andra perioden slutar 9-12.

När Växjö kommer ut i tredje perioden har Sam Hallam valt att kasta om i kedjorna för att väcka sitt lag och skapa ny energi. Växjö försöker få igång sitt spel, men Karlskrona spelar sitt spel väldigt bra och gästerna har väldiga problem att skapa några heta lägen. Efter 6:42 blir det dubbelutvisning på Karlskronas Joel Kellman och Växjös Peter Andersson efter att ha brottats nere i ena sarghörnan bakom Viktor Fasth och spel 4 mot 4. Men där händer inget att rapportera om och spel 5 mot 5 igen. Karlskrona sticker upp i strökontringar, men Viktor Fasth är bra med i målet. Viktor Fasth får en 10 minuters personligtstraff efter 13:04 och sitts av, av Nils Carnbäck. Vid tiden 13:35 skulle Växjö tillslut kvittera matchen till 1-1! Eric Martinsson tar ett avslut in mot Johannes Jönsson, Jönsson lämnar retur rakt ut i banan, framför Jönsson står Daniel Rahimi och trycker pucken mot mål, Jönsson räddar där också, men då dyker Andrew Calof upp och lyfter in pucken! Och nu öppnades ketchupflaskan, och 1 minut och 1 sekund senare skulle Växjö ta ledningen i matchen också! Elias Pettersson lägger bak pucken till Oliver Bohm på offensiv blålinje, Bohm slänger iväg ett dragskott som letar sig in hela vägen mellan benen på Jönsson och den stora tillresta bortaklacken får glädjefnatt. Efter 15:39 åker Växjös Arvid Lundberg ut 2 minuter för interference framför Viktor Fasth, och hemmalaget får ett bra läge att svara på gästernas flow. Med Växjö gör ett riktigt bra boxplay och hemmalaget skapar inte något för att hota Fasth i målet. Ove Molin väljer att ta timeout med 2:18 kvar av tredje perioden. Med 1:40 kvar lämnar sen Johannes Jönsson sitt mål och Karlskrona spelar med 6 utespelare. Och nu skulle bortalaget avgöra matchen! Karlskrona har pucken i offensiv zon, man spelar den längst med sargen, där bryter Brendan Shinnimin passningen, byter kant till Janne Pesonen, Shinnimin fortsätter åka, Pesonen passar pucken tillbaka till Shinnimin som skickar in sitt första SHL-mål i den tomma kassen vid tiden 18:52, grattis Brendan! Växjö spelar sen av den sista minuten och vinner med 1-3. Skotten i den sista perioden slutar 9-17.

Nu väntar några dagars vila innan Malmö kommer på besök i VIDA Arena på torsdag. Vi ses väl där? Hockey ska ses live!