Förlust mot effektivt Rögle BK
Publicerad: 2020-02-11
Nyhet
Ikväll var det dags för omstart efter landslagsuppehållet när Rögle BK kom på besök till VIDA Arena. En match som gästerna från Ängelholm vann med 0-4.

Matchen inleds i ganska lågt tempo från bägge lagen där det egentligen inte skapas någon målchans första 5 minutrarna. Men efter 7:28 skulle gästerna från Ängelholm ta ledningen genom Simon Ryfors. Dominik Bokk serverar Ryfors en fin passning mitt i slottet, Ryfors drar iväg ett skott som Viktor Andrén är på, men inte riktigt orkar hålla emot och 0-1. Även Kodie Curran får assist på Rögles ledningsmål. Efter 8:50 får Rögles Mattias Sjögren sätta sig på botbänken 2 minuter för en crosschecking och powerplay för Växjö. Man skapar ett par bra chanser, dels för Richard Gynge och Emil Pettersson, men gästernas burväktare Christoffer Rifalk är bra med, och ingen utdelning denna gången. Efter 13:40 är det dags för hemmalagets Casey Bailey att få sitta 2 minuter för en tripping. Rögle sätter press på Lakers boxplay, som får kämpa hårt för att freda Andrén och målburen, och man gör det bra, och Bailey tillbaka på isen. Rögle fortsätter ha ett övertag i spelet perioden ut, men vi får inte se fler mål i perioden som slutar 0-1 till gästerna. Skotten i första vinner hemmalag med 11-7, men det känns som om Rögle är farligare i sina avslutsförsök.

Efter 1:06 i andra perioden åker Leon Bristedt ut 2 minuter för en tripping och kvällens andra powerplay är ett faktum. Rögle gör det bra i sin box, och ligger bra i skottlinjen , pucken når liksom aldrig hela vägen fram, och Bristedt tillbaka i spel. Efter 6:14 ökar Rögle på sin ledning till 0-2. Ted Brithén vinner pucken i egen zon, serverar den till Dennis Everberg som transporterar pucken genom hela banan och lägger till sist ut den till Daniel Bertov som skickar upp pucken i krysset med en backhand bakom Andrén, snyggt avslut. Efter 8:48 åker Lakers Ilari Melart ut 2 minuter för en fasthållning. Hemmalaget gör ett riktigt bra boxplay, och gästerna skapar ingen farlighet och Melart tillgänglig för spel igen. Efter 15:37 spelar Rögle med 6 utespelare, och får därför spela boxplay. Men Växjö får inte till det alls under powerplayet, och Rögle fredar sig tämligen enkelt. Efter 18:07 är det dags för nytt powerplay sedan Dennis Everberg åk ut 2 minuter för hög klubba. Men inte heller denna gång får Lakers till något powerplay, utan vi går till pausvila med 0-2. Skotten i andra perioden slutar 10-2 till hemmalaget.

Efter 3:40 i tredje perioden åker hemmalagets Linus Högberg ut 2 minuter för en tripping. Det skulle blott ta 21 sekunder innan Rögle skulle utnyttja powerplayet till 0-3. Niklas Hansson lägger upp pucken till Eric Gelinas som bombar in pucken bakom Andrén. Efter målet stänger Rögle matchen fullständigt och Växjö skapar egentligen ingenting som hotar för att göra match av det igen. Men drygt 3 minuter kvar plockar Hallam Andrén för att spela med 6 utespelare. Med 16 sekunder kvar av matchen skickar Tyler Matson 0-4 som blir slutresultatet. Skotten i sista perioden slutar 12-8. Gästerna vinner helt välförtjänt! Bara bryta ihop och komma igen.