Inför Växjö – Djurgården
Publicerad: 2021-01-04
Under lördagen fick Växjö se sin segersvit på elva raka hemmavinster brytas då Djurgården lyckades vinna med 3-2 efter förlängning. Redan under måndagskvällen kan Lakers ta revansch då de båda lagen återigen drabbas samman i VIDA Arena.

Växjö fick en tuff start senast då Djurgården kom ut starkt och sköt såväl 1-0 som 2-0 innan den första perioden var till ända. Stockholmarna vann dessutom skotten i perioden med klara 13-4. Under mellanakten knappade Lakers in då Jack Drury gjorde 1-2 i powerplay. I mitten av den tredje perioden lyckades även Andrew Calof sätta en puck i numerärt överläge och tvingade därmed fram en förlängning. Övertiden blev inte gammal då Jacob Josefson gjorde 3-2 på straff efter 74 sekunders spel.

Växjö fick därmed sin hemmasvit på elva raka vinster förstörd. Redan under måndagskvällen har dock Lakers chans att påbörja en ny vinstsvit i VIDA Arena samtidigt som man kan ta snabb revansch på Djurgården då de båda lagen möts på nytt.

Djurgården har fin form då man tagit tre raka vinster och avancerat upp till en sjätteplats i tabellen. Man har nio poäng upp till trean Växjö, som dock spelat tre matcher fler än huvudstadslaget.

Djurgården vann tre av fyra matcher mot Växjö under säsongen som gick. De båda lagen har även mötts två gånger under den aktuella säsongen där stockholmarna vunnit båda matcherna med uddamålet 3-2. Den första segern kom efter ordinarie speltid och den senaste efter förlängning. Räkna med ett taggat och revanschsuget Växjö i afton!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Växjö-målvakten, Viktor Fasth, och Djurgården-keepern, Mantas Armalis, har bäst räddningsprocent i hela serien med sina 92,51 % vardera.

… Djurgården har vunnit fem av de sex senaste inbördes mötena.

… Emil Pettersson är poängbäst i Växjö med sina 32 poäng (14+18) medan Sebastian Strandberg är poängbäst i Djurgården med sina 24 poäng (7+17).

… Växjö har näst bäst måldifferens i SHL med sina +21 mål. Endast Rögle är bättre (+31).

… Viktor Fasth har minst insläppta mål i snitt per 60 minuter i SHL med sina 1,91 insläppta mål/match.