J20: Uddamålsförlust i derbyt
Publicerad: 2018-11-21
J20
Under onsdagskvällen bjöds det på derbyhockey mot HV71 i Växjö Ishall där Lakers tappade sin ledning till en snöplig uddamålsförlust, 1-2.

Det vankades derbyhockey i Växjö Ishall under onsdagskvällen då Jönköpingslaget HV71 var på besök. Matchen var jämn, tajt och underhållande där målvakterna dominerade stort. Bortalaget kunde till slut vinna matchen med uddamålet, 2-1, efter att man avgjort under slutakten.

Växjö fick en bra start på matchen då Filip Cederqvist satte 1-0 redan efter 4.41. Målet var Cederqvists sjunde fullträff för säsongen. Lakers ådrog sig ett par tvåminutersutvisningar under periodens sista minuter, men HV71 lyckades inte överlista en storspelande Jesper Eliasson i hemmamålet.

I den andra perioden spräckte dock Jönköpingslaget Eliassons nolla. William Fransson satte kvitteringspucken, 1-1, i numerärt överläge. Den andra perioden innehöll många utvisningar och flertalet vassa målchanser, men de båda målvakterna vägrade att släppa någon mer puck förbi sig under mellanakten.

Växjö åkte på två numerära underlägen i början av den tredje perioden som man dock städade undan. När klockan tickat upp på 8.26 lyckades Joakim Stjern-Svensson överlista Eliasson i hemmamålet och HV71 hade därmed tagit ledningen för första gången i matchen. Växjö jagade en kvitteringspuck och fick chansen i powerplay två gånger om i slutet av den ordinarie speltiden. Hemmalaget lyckades dock inte överlista Hugo Alnefelt ytterligare en gång utan fick se sig besegrade med uddamålet, 2-1.

Växjö innehar alltjämt sjätteplatsen i J20 SuperElit Södra med sina 29 poäng på 20 matcher. Laget är endast en poäng bakom femman Södertälje och två poäng bakom fyran Örebro.