Inför Rögle - Växjö
Publicerad: 2021-05-08
Rögle lyckades reducera finalserien senast efter att man vunnit med 5–1. Under lördagseftermiddagen väntar final 4, där fajten återigen kommer spelas i Ängelholm.

Växjö inledde årets finalserie med att besegra Rögle med 2–1 och 3–2 efter förlängning. I den tredje finalmatchen, som spelades i Ängelholm under torsdagen, vann Skånelaget med hela 5–1 efter att man gått fram till 3–0 i mitten av den andra perioden. Marcus Sylvegård reducerade i början av den tredje perioden, men därefter blev det inga fler mål för Lakers del. I stället kunde Rögle göra ytterligare två mål innan slutsignalen ljöd i Catena Arena.

Under lördagseftermiddagen väntar den fjärde finalmatchen lagen emellan. Återigen är matchen väldigt viktig. Rögle kvitterar matchserien vid vinst medan Växjö kan skaffa sig flertalet matchbollar vid seger. Vinner Lakers i eftermiddag har man chans att knipa ett nytt SM-guld på hemmais under måndagskvällen.

I och med Rögles vinst senast håller skåningarna liv i sin fina hemmasvit, som nu är uppe i sju segermatcher. Under sviten har man gjort fina 27 mål framåt och endast släppt in sju mål bakåt. Växjö å sin tur har två raka bortaförluster i bagaget. Innan dess radade man upp fyra vinster i följd på resande skridsko.

Alla tidigare resultat är historia inför kvällens final 4. När pucken släpps i Catena Arena är ställningen 0–0 på måltavlan. Frågan är vilka siffror som visas när klockan tickat sin sista sekund för dagen?

Dagens match spelas i Catena Arena, Ängelholm, med nedsläpp 15:15.

Visste du att…

… Förlusten senast var Växjös största på 38 (!) matcher då man föll mot Örebro med 2–6.

… Rögle har vunnit fyra av de fem senaste hemmamatcherna mot Växjö.

… Pontus Holmberg och Leon Bristedt är i toppen av slutspelets poängliga med tio poäng vardera.

… Christian Folin har delat ut flest tacklingar i slutspelet med sina 25 hits på tolv matcher.

… Rögle har gjort första målet i hela nio av tolv slutspelsmatcher.