J20: Förlust mot Luleå
Publicerad: 2020-01-13
Under söndagen var det dags för Växjös andra match i SuperElit Top 10. Växjö fick en mycket tuff start på matchen och föll till slut med 4-6 i den målrika tillställningen.

Under söndagen föll Växjö borta mot Luleå med 4-6 i en tuff och målrik tillställning efter en minst sagt tuff start på matchen.

Luleå kom ut bra i matchen och tog ledningen redan efter knappt två minuters spel. Drygt sex minuter senare utökade hemmalaget sin ledning till 2-0 innan Fabian Nilsson satte 3-0 i powerplay endast sex (!) sekunder från slutet av perioden.

Efter knappt sju minuters spel av den andra perioden lyckades Linus Skager reducera för Växjö. Dock återtog Luleå sin tremålsledning några minuter senare och med endast 40 sekunder kvar av mellanakten satte Alexander Wallin 5-1 i powerplay.

Växjö gjorde ett tappert försök att komma ikapp i den tredje perioden. Tom Fridén reducerade till 2-5 och några minuter senare satte Nils Thomasson 3-5. Närmare än så kom dock inte Lakers. Med 2.38 kvar av matchen skickade Alexander Wallin in 6-3 i tom kasse. Tom Fridén reducerade ytterligare en gång därefter, men det hjälpte föga.

I och med förlusten ligger Växjö numera sist med två raka förluster. Serien är dock ung och mycket återstår innan vi summerar SuperElit Top 10.

Skott: 24-40 (11-11, 5-14, 8-15)

Lördagen den 18 januari är det dags för ny match då Växjö tar sig an Örebro på hemmaplan. Örebro har endast spelat en match i SuperElit Top 10. Den matchen vann man borta mot Djurgården med uddamålet 4-3. Matchen mot Örebro spelas i Växjö Ishall med nedsläpp 14.00.