J20: Växjö krossade Karlskrona
Publicerad: 2017-10-18
Växjö bjöd på en strålande insats när man tvålade dit Karlskrona med hela 7-0 (!) under onsdagen. Lakers grundlade segern i den första perioden då man gjorde fyra utav de sju målen.

När Karlskrona kom på besök till Växjö under onsdagen var hemmalaget på ett strålande spelhumör. Lakers körde över gästerna med förkrossande 7-0 (!) efter att man vunnit den första perioden med hela 4-0.

Filip Karlsson satte 1-0 för Lakers efter 5.22 och knappt två minuter senare utökade Alexander Sunnefors hemmalagets ledning till 2-0. Under slutminuterna av den första perioden skickade Christoffer Anren in 3-0 och Filip Karlsson-Tägtström 4-0.

Växjös målproduktion fortsatte i den andra perioden där Dominik Bokk gjorde 5-0 i början av mellanakten. Med endast 37 sekunder kvar av perioden skickade August Nilsson in 6-0 i powerplay.

I mitten av den tredje perioden drabbades Växjö av en tvåminutersutvisning, men istället för en reduceringspuck satte Axel Sundberg 7-0 i numerärt underläge efter endast 17 sekunders spel i spelformen. Målet visade sig bli matchens sista och Växjö vann således med utklassningssiffrorna 7-0.

Rupert Swärd i hemmamålet höll nollan efter att ha motat samtliga 13 skott som Karlskrona sköt på mål. Lakers mäktade med 53 skott på mål och lyckades alltså göra sju mål på dessa.

Växjö ligger fyra i tabellen efter urladdningen mot Karlskrona under torsdagen. Laget har spelat in 21 poäng på tolv matcher och är bara två poäng bakom trean HV71 och åtta poäng efter serieledarna, Linköping.

Skott: 53-13 (16-6, 19-3, 18-4)

Växjö fortsätter sin jakt på topplagen i J20 SuperElit Södra på lördag då man gästar tabellettan Linköping. Linköping har spelat in hela 29 poäng på tolv matcher och leder serien två poäng före Färjestad, som dock spelat två matcher färre. Linköping vann senast med uddamålet 3-2 borta mot Frölunda efter att man vunnit mellanakten med 3-0.