J18: Storförlust i sextondelsfinal 1
Publicerad: 2020-03-12
J18
Under onsdagskvällen drog J18:s SM-slutspel igång där Växjö gästade Rögle i den första sextondelsfinalen lagen emellan. Skånelaget vann matchen med hela 7-1 och kan skicka ut Lakers i nästa match då serien spelas i bäst av 3-matcher.

Under onsdagskvällen drog J18:s SM-slutspel igång där Växjö gästade Rögle i den första sextondelsfinalen lagen emellan. Matchen vann hemmalaget med hela 7-1 och kan därmed skicka ut Lakers i nästa match då serien spelas i bäst av 3-matcher.

Rögle kom ut starkt i den första perioden och var det laget som skapade mest målchanser. Växjö drog på sig flera utvisningar i perioden, vilket också hemmalaget utnyttjade. Kevin Engvall satte såväl 1-0 som 2-0 i numerärt överläge och Rögle gick därmed till pausvila med en tvåmålsledning.

Skånelaget fortsatte att trumma på i den andra perioden och lyckades smälla in ytterligare tre mål där det sista tillkom, precis som målen i den första perioden, i spelformen powerplay.

Växjö reducerade efter drygt sju minuters spel av den tredje perioden då Joel Svensson hittade nätmaskerna, men roligare än så blev det inte för Lakers del. Rögle smällde in ytterligare två mål innan matchen var slut och vann således med hela 7-1.

Skott: 33-22 (12-7, 12-6, 9-9)

Nästa match spelas lördagen den 14 mars i VIDA Arena. Vid vinst kvitterar Lakers matchserien till 1-1 och tvingar fram en tredje- och direkt avgörande match under söndagen den 15 mars. Vid förlust åker Växjö ur SM-slutspelet.