Växjö Lakers förlänger med Josefsson & Rosén
Publicerad: 2016-04-14

Igår tog säsongen slut för Växjö Lakers som föll mot Skellefteå AIK i en avgörande Semifinal 7.
Nu börjar lagbygget inför kommande säsong och vi har nöjet att informera att Erik Josefsson och Calle Rosén har förlängt tre respektive två år med klubben.

Inför säsongen 2008/09 kom Erik Josefsson till Växjö Lakers från moderklubben Gislaved SK. Sedan dess har han gjort hela åtta (!) säsonger för klubben och spelat 488 matcher i Växjö Lakers tröjan där SHL-avancemang och SM-Guld finns på meritlistan.

Nu är det klart att trotjänaren stannar ytterligare tre år i organisationen.
- Erik är verkligen en stomspelare hos oss och med sitt solida spel är han oehört viktig i såväl grundserie som slutspel, säger sportchef Henrik Evertsson.

Erik flyttade till Växjö som 21-åring och är glad att få representera klubben i ytterligare tre säsonger.
- Jag ser Växjö som mitt hem och det ska bli otroligt kul att få vara "hemma" och spela i minst tre år till, säger Erik Josefsson

***

Född och fostrad i Växjö är 22 årige Calle Rosén som inför föregående säsong åter kontrakterades med Växjö Lakers efter spel i Allsvenskan för Karlskrona HK. Under merparten av säsongen 2014/15 lånades han ut till Rögle BK som han var med och tog upp i SHL. Idag har han gjort 68 matcher i Lakerströjan och stått för 19 poäng.

Den unge backen spås ha en lysande framtid och har förlängt sitt kontrakt med två år.
- Calle är en spelare som i år har tagit viktiga kliv. Vi räknar med att Calle har fler kliv i sig att ta och kommer växa ut till en riktigt vass SHL-back, säger Henrik Evertsson.

Calle har familj och vänner i Växjö och trivs utmärkt i klubben, vilket gjorde beslutet enkelt att ta.
- Det ska bli jättekul att få fortsätta utveckas i Växjö Lakers. Jag trivs utmärkt här och det är såklart extra roligt att få spela för sin moderklubb. Jag ser redan fram emot nästa säsong, säger Calle Rosén.


Följ Växjö Lakers lagbygge nedan

» Lagbygge 2016/17

PR & Kommunikation Carolina Toresson