Vinst mot Brynäs i kvällens match
Publicerad: 2019-02-14
Joel Persson inledde Växjö Lakers målskytte i kvällens match där 3 viktiga poäng ramlade in på kontot genom en stabil laginsats.

Första perioden i VIDA Arena började med högt ackompanjemang från läktaren, men skönsången kom av sig lite då Växjö Lakers tyvärr fick inleda med ett 5 minuter långt boxplay, sedan Peter Andersson visades ut 5 plus match för en crosschecking redan efter 26 sekunder. Växjö stod emot ganska bra de första 2 minuterna, men fick kapitulera sedan Adrian Elefalk hade tom bur efter en retur från Viktor Fasth som vaktade kassen ikväll. Lakers skulle dock få fortsätta i boxplay, men inte så länge som det var tänkt. 03:26 visades Joachim Rohdin ut för en interference på Brendan Shinnimin, och i spel med lika antal utespelare tog det endast 28 sekunder innan Osbys stolthet Joel Persson klev fram och fick in pucken mellan benen på Joacim Eriksson 03:54. Dryga minuten senare, 05:01 var det åter dags för lite nätrassel, Janne Pesonen dunkade in ledningsmålet på ett direktpass från Junttila. Efter ledningsmålen hade Växjö en fin period, man tryckte ner gästerna ordentligt i deras försvarszon, en del irritation på isen resulterade i en utvisning för Brynäs 09:00. Det var Niclas Andersén som fick sitta två minuter för roughing. Åter satt Växjö upp ett ok powerplay, men utan resultat i målprotokollet. Brynäs hade ett par byten då man lyfte upp spelet lite, men överlag var det Växjö som dominerade på isen. Man radade upp flera bra chanser och det var bud på att det ringde bakom Eriksson ett par gånger. De sista minuterna av perioden lyckades åter Brynäs oroa en hel del, men 2-1 stod sig perioden ut, skotten på mål summerades till 11-5, och utvisningarna 1x5 minuter för Växjö och 2x2 minuter för Brynäs.

Period två startade med ett bra spel av Växjö, och man satte upp ett par fina lägen. Brynäs fick dock en riktigt bra chans, det var Johan Alcén som blev frispelad på anfallsblå och Viktor Fasth fick göra kvällens hittills svettigaste räddning. Men i bytet senare kom Lakers nykomponerade förstakedja, Versteeg, Shinnimin och Horák in och visade hur man spelar klapp-klapp-spel på riktigt, man snurrade runt Erikssons mål på alla håll och kanter, och när Horák åkte till båset kom Pesonen in och serverades en fin macka från Versteeg och hade tomt bur och 3-1 på tavlan var ett faktum. Vilket hockeymål vi bjöds på 06:08 i Vida Arena. Halvminuten senare fick Brynäs Marcus Ersson besöka botbänken för en fasthållning av klubba. Powerplay för hemmalaget 07:25. Brynäs klarade av sitt boxplay, och halva perioden var avklarad. Efter powerbreak lugnade spelet ner sig lite från den hyperattack som vi bjöds på strax innan och efter 3-1 målet. 17:02 fick Brynäs chansen i powerplay sedan oliver Bohm visades ut för en armbågstackling. Lakers boxplay var bra, Reddox skapade den vassaste målchansen. Men, i samma stund som Lakers blev fulltaliga så lyckades Jesper Boqvist få in en lös puck i nätet, och reduceringen var ett faktum. 3-2 på tavlan när periodpausen infann sig. Skotten på mål 13-11 och utvisningarna 1x2 minuter för respektive lag.

Tredje perioden började med ett ganska avslaget spel från båda lagen. Men Brynäs lyckade kvittera genom Emil Forslund som fick in sin egen retur, tid för målet 02:55. Brendan Shinnimin skulle dock se till att glädjen hos bortalaget blev kortvarig, nämligen endast 27 sekunder då han själv frenetiskt jobbade in 4-3 till Växjö 03:22. Janne Pesonen fick några minuter senare, 07:23, sätta sig 2 minuter för en hög klubba, och gästerna skulle få chans till powerplay. Lakers redde ut boxplay, och det var lika antal utespelare igen på isen. Långa spelsekvenser med få avblåsningar resulterade i att matchens sista powerbreak kom väldigt fort. Även efter powerbreak vårdade båda lagen pucken bra vilket ytterligare fick klockan att gå, Denna tredje perioden var spelmässigt mycket jämnare, och båda lagen hade möjligheter som kunde resulterat i mål. Tre minuter återstod av matchen nu, och skulle vi få se en forcering från Brynäs? Jo då, 18:49 lämnade Joacim Eriksson buren för spel 6-5, men Toumas Kiiskinen satte 5-3 i tom bur 18:57. Matchen slutade med tre fina poäng på kontot genom en bra laginsats. Statistiken skriver vi ihop till: Mål 5-3, skott på mål 34-24 och utvisningsminuterna fördelades 1x5 plus 2x2 för Lakers och 3x2 för Brynäs.

Nästa hemmamatch är på lördagen den 23/2 kl 18:00 i VIDA Arena då HV71 kommer på besök. Det blir en härlig derbystämning så se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu