J20: Viktiga poäng i Stockholm
Publicerad: 2019-03-17
J20
Under lördagen tog Växjö tre viktiga poäng i kampen om en topplacering i J20 SuperElit Top 10. Lakers lyckades slå Stockholmslaget AIK på bortaplan med 5-2 efter att Otto Henell svarat för ett hattrick.

J20 SuperElit Top 10 börjar lida mot sitt slut. Under lördagen spelade Växjö sin näst sista match i serien då man gästade huvudstadslaget, AIK. Lakers gjorde en strålande match då man vann med klara 5-2 efter att Otto Henell smällt in ett hattrick.

Otto Henell öppnade målskyttet redan efter 6.46 av den första perioden. Hemmalaget kvitterade dock ett par minuter senare då Elias Lindström lyckades överlista Jesper Eliasson, men innan den första perioden var till ända skulle Växjö återta ledningen. Det gjorde man knappt tre minuter efter AIK:s kvitteringspuck då Pavol Regenda satte 2-1.

I den andra perioden dominerade Växjö stundtals rejält. Laget vann också perioden efter att Yegor Alanov gjort periodens enda mål i mitten av mellanakten.

AIK kom ut bra i den tredje perioden och jagade, till att börja med, en reduceringspuck. Stockholmarna lyckades också med den bedriften då Lukas Macklin satte 2-3 med 9.29 kvar av slutakten. Matchen hann dock aldrig bli spännande då Otto Henell satte 4-2 endast 20 sekunder efter hemmalagets reduceringspuck. Som om inte det vore nog satte samme Henell 5-2 med drygt tre minuter kvar av den ordinarie speltiden och blev således hattrickskytt och stor matchhjälte tillsammans med målvakten Jesper Eliasson.

I och med segern ligger Växjö på en femteplats i tabellen med 27 inspelade poäng på 17 matcher. Laget har således chans att avancera förbi fyran Leksand och trean Djurgården innan serien ska summeras imorgon kväll.