J20: Klar vinst i premiären
Publicerad: 2018-09-16
Under lördagen drog äntligen tävlingshockeyn igång för Växjös J20-lag. Lakers gästade Karlskrona och vann matchen med tennissiffrorna 6-3 efter att Jakob Heljemo blivit tvåmålsskytt.

Hösten är här och det innebär massvis med hockey! Under lördagen drog äntligen tävlingshockeyn igång för Växjös J20-lag då man premiärspelade borta mot Karlskrona.

Den första perioden var jämn och de båda lagen bytte chanser med varandra, men under slutminuterna klev Jakob Heljemo fram för Växjö och ordnade en tvåmålsledning genom två mål på tre minuter.

Karlskrona reducerade i början av den andra perioden, men det dröjde inte länge innan Lakers tog tillbaka sin tvåmålsledning och utökade den ytterligare. Mindre än två minuter efter hemmalagets reduceringspuck satte Martin Fridén 3-1 för Lakers och några minuter senare gjorde Eric Karlsson 4-1 för gästerna. Karlskrona hann dock reducera till 2-4 innan mellanakten var till ända.

Växjö fick en kanonstart på den tredje perioden då Simon Svensson överlistade Simon Rönning i hemmamålet. Med mindre än sju minuter kvar av den ordinarie speltiden satte Filip Cederqvist, som svarade för två målgivande passningar i matchen, 6-2 i powerplay. Karlskrona reducerade ytterligare en gång, men Lakers vann matchen med klara 6-3 och fick en perfekt start på årets säsong.

Skott: 20-30 (6-8, 8-10, 6-12)

På onsdag är det dags för hemmapremiär då Växjö tar sig an Malmö. Skånelaget, som också inleda sin säsong under lördagen, föll i sin premiärmatch med hela 2-8 på hemmaplan mot HV71.